To je to što me zanima!

Više je razloga: Želite li izvući najboje iz limuna - smrznite ga

Kora limuna je i dobar izvor kalija koji održava stabilnu razinu krvnog tlaka i smanjuje rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava. Smanjuje i razinu lošeg (LDL) kolesterola te jača krvne žile
Vidi originalni članak

Limuni je zdrav - dok sok čisti tijelo od toksina, kora sadrži čak deset puta više vitamina od soka, objašnjava holistička terapeutkinja Kimberly Stewart.  Dodaje da kora limuna sadrži i eterična ulja koja djeluju na staničnoj razini i pomažu u borbi protiv infekcija  pomažu tijelu da pokrene procese samočišćenja. 

Zbog odličnih je antioksidacijskih svojstava limunova kora odlična i za prevenciju prijevremenih znakova starenja i poboljšanje zdravlja i izgleda kože, jer potiče detoksikaciju i smanjuje rizik od nastanka akni i prištića. 

Korica sadrži i pektin koji je odličan za ubrzanje metabolizma te mršavljenje, a sudjeluje i u prevenciji apsorpcije suvišnog šećera i nakupljanja stanica masti, pa tako pomaže i u održavanju zdrave tjelesne težine, objasnila je terapeutkinja.

- Limunova kora uz ostalo sadrži i antibakterijska, anti-gljivična i antimikrobna svojstva, te pektin i vitamin C koji pomaže u podizanju imuniteta - objasnila je Stewart, a naglašava i da je limun najbolje smrznuti jer ćete tako iz njega izvući maksimum. Kasnije ga iskoristite cijelog s korom. Naime, zamrzavanjem se čuvaju njegovi ljekoviti sastojci. Možete ga naribati pa od njega napraviti limunadu ili ga dodati u jogurt, salatu ili druge sokove.

ZDRAVO I UKUSNO 13 namirnica koje možete dati svojem psu: Banane, jaja, batat

A evo što ona preporučuje, kako da češće 'jedete' kiseli limun:

-  od 4 do 6 limuna izrežite na male kriške (pazite da nisu špricani), a po želji možete koristiti vrećice za zamrzivač ili silikonske kalupe
- sve ih stavite u staklenku i zamrznite

Dnevno pojedite 1-4 kriške s malo šećera ili u salati, jogurtu, juhi ili soku.

KUHAJ A DA SE NE SKUHAŠ Pet ljetnih ideja: Tacosi, rižot i salata gotovi dok kažeš ručak

Limunada:

- Stavite dvije čaše vode i pola šalice pune kriški limuna u blender.

- Smiksajte i dodajte žlicu meda.

- Miješajte dok se med ne otopi.

- Preko stavite led i uživajte!

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 01.07.2019.

    Obožavam krušku limuna u glavicu s kockom leda .🥂

  • 01.07.2019.

    A gdje naći nešpricani limun...? Jedino ako ga imaš doma u vrtu...eh mudrih savjeta....

  • be yourself 30.06.2019.

    Ubacite ga u gin-tonic.

Komentiraj...
Vidi sve komentare