To je to što me zanima!

Ljeti jedino prava podloga 'drži' make up na okupu

Osim UVA i UVB zraka, ljeto donosi još jednu opasnost za našminkano lice - velike vrućine razmazuju i tope čak i najkvalitetniji make up
Vidi originalni članak

Kao i tijekom cijele godine, nanošenje ljetnog make upa započinje obilatom hidratacijom kože lica. Međutim, u najtoplijim mjesecima krema mora sadržavati zaštitni faktor 15 ili veći kako bi se izbjeglo njezino prijevremeno starenje. Osim UVA i UVB zraka, ljeto donosi još jednu opasnost za našminkano lice - visoke temperature razmazuju i tope čak i najkvalitetniju šminku. U ovakvim “izvanrednim okolnostima” savjetuje se nanošenje kreme u boji ili još bolje podloge u prahu. Pritom se krema uvijek nanosi vlažnom spužvicom, a podloga u prahu četkicom kako sloj ne bi bio predebeo i automatski lakše razmaziv. Međutim, make up će najbolje fiksirati podloga ili “make up primer” koji ujedno smanjuje vidljivost bora. Sadrži vosak, polimere i silikone koji učvršćuju puder, rumenilo, sjenilo i ruž na koži, a može biti u boji tena ili bezbojna. Nanese li se oko očiju, spriječit će nakupljanje sjenila na pregibu kapka, a na usnama perutanje.
Uz podlogu je ujedno i potrebna manja količina tekućeg ili pudera u kamenu. Imate li osjetljivu kožu, posavjetujte se s dermatologom.
Kombinirajte kremasto sjenilo s onim u prahu
Kremasti kozmetički proizvodi izdržljiviji su od onih u prahu i potrebna je manja količina za isti učinak. Rumenilo najprije nanesite na gornju stranu šake pa spužvicom na obraze, a kremasto sjenilo kombinirajte s onim u prahu.
Višak masnoća uklanja se upijajućim rupčićima
U vrijeme ljetnih vrućina dobro je pri ruci imati upijajuće rupčiće, savjetuju najpoznatiji svjetski vizažisti. Njima ćete lako ukloniti višak masnoća te osvježiti lice a da pritom ne pokvarite make up. Upijajući rupčići sadrže i antibakterijski prah.
Za sparine samo maskara i tuš ili nanesite mineralni make up
U ljetnim mjesecima običnu maskaru zamijenite vodootpornom u prirodnijoj smeđoj nijansi. Umjesto olovke za oči, upotrebljavajte tuš. Kombinacija ova dva proizvoda bit će dobra zamjena za kompletan make up jer “otvara” pogled i osvježava cijelo lice. Stručnjaci općenito savjetuju da se ljeti nanosi mineralna šminka.
TRENDOVI NAJAVLJUJU VELIKI POVRATAK 'SMOKEY EYESA'
Žene su definitivno prigrlile crveni ruž jer šminkerski trendovi nalažu intenzivne pa čak i neonske boje usana, tvrdi Jake Broullard, vizažist Newyorškog tjedna mode. U nadolazećim sezonama pridružit će im se i “smoky eyes” te rumeni obrazi.
- Očekujem veliki povratak 'smoky eyesa’, no bez oštrih rubova i u bojama koje se stapaju s licem - ističe slavni vizažist.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare