To je to što me zanima!

Majka 16-ero djece za božićni će ručak potrošiti 11 kila šunke, 3 kile puretine i tri cijela pileta

Jeni i Ray Bonelli roditelji su 16-ero djece koji se raduju Božiću i vremenu koje će obitelj provesti zajedno. Iako puno potroše na hranu, ukrase i darove djeci, kažu da je radost koju u te dane dijele vrijedna toga
Vidi originalni članak

Najveću australsku obitelj čine mama i tata, devet sinova i sedam kćeri, u dobi od četiri do 29 godina. Njihov božićni ručak je 'malo' veći od četveročlanih obitelji, a organizirati ga počnu i dva mjeseca prije.

Ovi roditelji  iz Queenslanda u Australiji, kažu da njihova velika obitelj za Božić  potroši čak 11 kilograma šunke, 3 kilograma puretine, tri kuhane piliće i oko 6 kilograma svježih kozica. 

POGLEDAJTE VIDEO: Evo kako je odrastao mali Joe Biden

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tome dodaju i 4 kilograma salate  od krumpira te desetak boca bezalkoholnog pića. Za desert, obitelj od 18 osoba potrošit će dva velika pudinga od šljiva, četiri litre sladoleda, uz koji će poslužiti ražnjiće od komadića voća. 

Na svom YouTube kanalu, Jeni je odgovorila i na pitanje koliko košta  hrana koju priprema za božićne blagdane za svoju obitelj.

Jeni procjenjuje da obično potroše između 19.000 i 32.000 kuna. 

No, hranu kupuju na akciji, tako da prate cijene u nekoliko marketa i mesnica u blizini, dok poklone pomalo nabavlja tijekom cijele godine, kako ne bi odjednom imala preveliki trošak, kaže Jeni.

Sve što kupi, zapisuje na papir, kako bi u svakom trenutku znala kojem djetetu još nije kupila dar. Također, navikla je da s organizacijom božićnog ručka i blagdana započne dva tjedna prije, kako bi izbjegla stres u dane blagdana.

Jeni i Ray izbjegavaju kupovati na kartice, kako ne bi završili u dugovima koje ne mogu podmiriti, no unatoč svemu, vole da obitelj ima bogat blagdanski stol te da sva djeca dobiju vrijedan dar.  

- Ovo sigurno može biti teško, a i skupo je, ali provodimo pu sretnih trenutaka zajedno, pa je vrijedno truda, prenosi The Sun.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 12.11.2020.

    Bez velike organizacije toliko velika obitelj bi teško funkcionirala. Tu je svakodnevno full speed, od jutra do mraka, ali vjerujem da je lijepo, jako lijepo ako su svi u harmoničnim odnosima :)

  • MOC JE U ZNANJU 11.11.2020.

    A tek oprati veša. 🤣💞🙏

  • crna žena 11.11.2020.

    Da ipak nije previše mesa? A i svega ostalog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare