To je to što me zanima!

Male tajne najslasnijih mesnih rolada u novom Skuhatćute

U novom broju saznajte sve tajne najfinijih mesnih rolada, naučite kako pripremiti najbolja jela iz woka i pronađite inspiraciju za najfiniji ljetni desert, šarlote
Vidi originalni članak

Pirjane, pečene ili pržene rolade i rolice od mesa te omiljenog nadjeva ne traže mukotrpno stajanje u kuhinji što ih čini idealnom ljetnom večerom ili predjelom na feštama. Omiljeno mesne rolade nadjenite šunkom, pršutom, sirom, gljivama, lukom, povrćem i drugim sastojcima prema želji, a kad je riječ o začinima, uz puretinu se slažu mažuran i kadulja, dok uz teletinu ide što manje začina.

Ako ste se zaželjeli malo egzotičnijih jela, točnije, kineskih i azijskih specijaliteta, za vas smo pripremili najbolja jela iz woka. Ova azijska tava omogućuje brzo pečenje, pirjanje, pa i kuhanje, a u njoj možete pripremati čak i slastice. Wok je najpraktičniji za pripremu mesa narezanog na komadiće, a sva jela pripremaju se s jako malo ulja. U njemu se priprema i povrće, a ne prži se dulje od tri minute. 

Idealne ljetne slastice su lagane i osvježavajuće baš poput šarlote - kultne poslastice od sočnih piškota ili biskvitne rolade punjena voćnom ili čokoladnom kremom i ukrašena bobičastim voćem, marelicama ili šlagom. Piškote ili biskvitno tijesto namaču se u liker kako bi bili što sočniji, a nadjev su obično engleska, slastičarska ili bavarska krema. 

A kao inspiracija za dražesni desert u čaši može vam poslužiti omiljeni kolač ili torta poput cheesecakea ili pite od jabuka. Iskombinirajte omiljene slojeve kreme, voća i keksa i uživajte u laganim desertima. 

Ne zaboravite poslati omiljene recepte i fotografije jer najbolje nagrađujemo! Skuhatćute potražite na kioscima uz 24sata svake subote po cijeni od 1,99 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • vemaria 12.07.2014.

    maštovito,orginalno.....

  • Sheeena 11.07.2014.

    Kupujem,ali sljedeću bi molila gratis :-)

  • marijaterezija2 11.07.2014.

    Imam averziju na mesne rolade jer sam jednom doživjela katastrofu ,

Komentiraj...
Vidi sve komentare