To je to što me zanima!

Mali psiholog (11) dijeli savjete u podzemnoj i svi ga obožavaju

Dječak iz Brooklyna odlučio je zaraditi, a istovremeno pomoći ljudima s emocionalnim teškoćama. Za samo pet minuta savjetovanja Ortiz naplaćuje dva dolara, a oni koji su probali kažu da vrijedi i više od toga
Vidi originalni članak

Ciro Ortiz (11) ide u šesti razred osnovne škole. Odlučio je zarađivati, no visok je samo 142 centimetra i krhke je građe, pa fizički posao nije dolazio u obzir. Razmišljao je i o postavljanju štanda s limunadom, no tada mu je sinulo. Kako je u prošlosti bio žrtva vršnjačkog nasilja, shvatio je da nije u redu samo uzimati, nego treba podjednako i davati. Stoga je odlučio dijeliti svoje životne savjete sugrađanima s emocionalnim teškoćama ili onima koji pate zbog stresa. U užurbanom New Yorku nije teško pronaći ljude s toliko problema, a najužurbanije mjesto je stanica podzemne željeznice. Stol, dva stolca i natpis: Emocionalni savjet 2 dolara bili su dovoljni za pokretanje biznisa.

- Rekao sam mu da se ona ne ljuti na njega zato što on jede meso. Ona voli jesti ono što joj se sviđa, a on jede što želi i da se moraju pomiriti s tim - objasnio je Ciro.

- U školi kupuje hranu i grickalice za djecu koja si to ne mogu priuštiti. Nije sebičan s novcem. A što se njegovih savjeta tiče, prišla nam je nedavno žena s kojom je razgovarao i rekla da joj je kazao točno ono što je osjećala u sebi - ponosan je tata Adam.

- Osjećali su se drugačije u prošlosti i kad pogledaju unazad čini im se da je tada bilo puno bolje. Barem tako kažu. No moj savjet je da trebamo prihvatiti promjenu. Ona je neminovna i uvijek će je biti. Život se stalno mijenja - kazao je Ciro.

Misli kako je svoju mudrost stekao zahvaljujući roditeljima koji su ga uvijek poticali da bude ljubazan prema drugima te da slijedi svoje snove - čak ako to znači da će nedjelje provoditi na stanici podzemne kako bi pazili na Ciru dok radi.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 23.02.2019.

    Malac je impresivan! Koliko bi nase djece bilo ovo spremno uciniti? Ozbiljno pitam. Moji ne bi ni danas a vasi? Izuzetna hrabrost i faktor ZFG apsolutno 100%- svaka cast i roditeljima- super prica 👍

  • 23.02.2019.

    bravo pomaže ljudima razgovorom

  • MOC JE U ZNANJU 23.02.2019.

    Od ovog malog će biti nešto u životu . Ima smisao za biznis .:-)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare