To je to što me zanima!

Malo kraća suknja noge će učiniti duljima i vitkijima

Suknja ne treba završavati na najdebljem dijelu noge. One do polovice bedara, polovice koljena i polovice listova baš nikome ne stoje dobro
Vidi originalni članak

Minice najviše nose mlade djevojke, no linije suknji svake sezone postaju sve kraće pa i stroge poslovne žene i političarke smjelo pokazuju noge. Minice su toliko sveprisutne da već i suknje koje pokrivaju koljeno izgledaju pomalo ukočeno.
U nedavnoj anketi vlasnicom najboljih slavnih nogu proglašena je Elle Macpherson (45), a slijede je Kylie Minogue (49), Cyndy Crawford (43) i Elizabeth Hurley (43). Srećom, noge više nitko ne treba skrivati. Donji dio bedara, odnosno zona koja počinje iznad koljena, a završava od sedam do deset centimetara iznad njega, dugo je bila u modnom fokusu. Do 90-ih godina bila je rijetkost vidjeti ženu stariju od 40 godina koja pokazuje taj zavodljivi dio tijela, a danas ih je grijeh ne istaknuti. Modne piste preplavljene su beskrajnim nizom nogu u vrtoglavo visokim potpeticama, ludim čarapama te uskim i kratkim suknjama.
Čak i neznatno skraćivanje suknje noge će vizualno učiniti duljima, a pogodite li baš onu pravu duljinu, izgledat će i vitkije. Što je najbolje, noge ne trebaju biti tanke poput štapića da izgledaju sjajno. Dapače, najbolje će izgledati ako su malo podložene na pravim mjestima.

>>> .Da biste pronašli savršenu duljinu, potrebno je malo eksperimentirati. Uzmite jastučnicu i držite je ispred sebe tako da najprije seže do poda. Pozorno promatrajte zrcalo i postupno podižite jastučnicu. Zapazit ćete točku na kojoj noge izgledaju najduže i najvitkije - birajte suknje te duljine ili one stare skratite kod krojača.

>>> U ranim dvadesetima žene bez problema mogu otkriti koliko žele. Mogu nositi i ultrakratke haljinice s čarapama ili bez njih te ih kombinirati s tenisicama, visokim potpeticama, čizmama. Pravilo glasi: “Otkriva li haljina rublje dok se penješ stubama, malo ti je prekratka.” Sve ostalo prolazi.

>>> Za žene u kasnim dvadesetima pravilo glasi: “Stani uspravno, s rukama uz tijelo. Rub haljine ili suknje ne bi se trebao nalaziti iznad prstiju na rukama.” A haljine koje sežu četiri prsta iznad koljena prikladne su u svim prilikama, čak i za najveće kritičare i modna gunđala.

>>> Krajem tridesetih potreban je oprez. Čak i Jennifer Lopez ponekad zna promašiti s prekratkom haljinom. Četrdesetogodišnjakinjama u izboru pomaže pravilo saginjanja: “Podigni nešto s poda. Ako haljina pritom otkrije celulit, baci je u smeće”.

>>> Ni žene starije od 50  godina ne moraju se sramiti kratkih suknji. Noge mogu izgledati sjajno čak i nakon što se sve ostalo opusti." Moje je pravilo: Ako se ljudi iznenade jer izgledam mlađe straga nego sprijeda, suknja je prekratka" - kaže britanska urednica Emma Soames (59).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare