To je to što me zanima!

Mama, i ja želim napraviti svoj sladoled na štapiću

Umjesto svježeg voća dobro će poslužiti i voće koje je već prezrelo. Sladoledu se mogu dodati sirupi, šlag, nesjackani bademi, pistacije...
Vidi originalni članak

I najmlađi mogu uživati u spravljanju jednostavnih, osvježavajućih ljetnih slastica. Idealne su za dječje zabave na kojima se mališani mogu natjecati u osmišljavanju originalnih imena za sladolede, a svaku od slastica mogu obogatiti čokoladom, lješnjacima, orasima...
Puding-osvježenje
SASTOJCI: šalica pudinga od riže, 1/2 šalice obranog mlijeka, malo cimeta
U manjoj posudi izmiješajte puding, mlijeko i cimet dok se ne pretvori u tekuću smjesu. Izlijte u kalupe i ostavite u hladnjaku pet sati. Rižin puding možete zamijeniti onim od čokolade, vanilije, jagode, kave... Također, u smjesu možete dodati komadiće čokolade.
Voćna fantazija
SASTOJCI: 2 šalice jogurta, šalica zgnječenog voća, 1/2 šalice soka od naranče
Izmiješajte u mikseru mliječni jogurt ili onaj s okusom vanilije, zgnječene banane, kupine ili breskve te sok od naranče ili jabuke. Miješajte dok smjesa ne bude sasvim glatka, bez grudica, stavite u kalupe za sladoled, zabodite štapiće u smjesu te rashladite.
Štapići od dinje
SASTOJCI: dinja, metvica, 3 žlice meda, žlica soka od limete, šalica jogurta
Izmiješajte u mikseru dinju narezanu na kockice, nekoliko listića metvice, med i sok od limete. Smjesu zatim procijedite i umiješajte jogurt. Ulijte je u kalupe za led i zabodite štapiće ili čačkalice. Ostavite barem dva sata. Najbolje je pojesti u roku dva dana.
Sladoled od kupina
SASTOJCI: želatina, 1/2 šalice kupina ili drugih bobica, 2 šalice vruće vode, 2 šalice hladne vode
Stavite voće i šećer u mikser, dodajte vruću vodu i miješajte nekoliko minuta dok se smjesa ne pretvori u kašu. Zatim je dobro procijedite te uklonite sjemenke. Prebacite je u čaše i zabodite štapiće te ostavite u hladnjaku 4 sata. Da biste izvadili sladoled, ostavite čaše u vrućoj vodi nekoliko sekundi.
Kiselo rashlađenje od jagoda
SASTOJCI: 3 šalice hladne vode, šalica limunova soka, šalica smrznutih narezanih jagoda
Izmiješajte narezane jagode u mikseru dok smjesa ne bude sasvim glatka. Istodobno izmiješajte limun i vodu. Zatim stavite smjesu od jagoda u limunadu i sve zajedno izlijte u kalupu. Ostavite u hladnjaku barem četiri sata.
Sladoled od želatine i voća
SASTOJCI: želatina, 1/2 šalice kupina ili drugih bobica, 2 šalice vruće vode, 2 šalice hladne vode
Rastopite želatinu u kipućoj vodi, a zatim joj dodajte zgnječene bobice i hladnu vodu. Umjesto bobnica možežete staviti i banane. Sve zajedno izmiješajte u mikseru dok smjesa ne bude glatka, izlijte u kalupe sa štapićima te ostavite preko noći da se dobro rashladi u hladnjaku.






Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare