To je to što me zanima!

Mama je osmislila program za sinove: 'Budući muž u treningu'

U viralnom videu Doug Weaver podijelio je da je tijekom odrastanja imao strogi nastavni plan i program 'Muževi u treningu' kojim je njegova majka trenirala njega i njegovu braću da budu bolji muškarci
Vidi originalni članak

Doug Weaver iz St. Louisa u SAD-u je podijelio u videu kako je njegova majka, dok su on i braća odrastali, provodila program  'Muževi u treningu' kojim ih je željela naučiti kako se pristojno ponašati, kako reagirati u opasnim situacijama i odnositi se prema ženama.

POGLEDAJTE VIDEO: Sedam čestih pogrešaka u odgoju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On uključuje i stvari kao što su pristanak, poštivanje žena i sve ono što nekoga čini pristojnim ljudskim bićem. Nakon što su njezini sinovi završili program, čak su dobili i potvrde o završetku koje im je uručila na dane vjenčanja. 

Prema Dougu, 'trening' je počeoe kad su bili mali. Ipak, lekcije koje je onda naučio i danas zna i koristi. 

Iako su Doug i njegova braća bili premladi za muževe kad su bili 'upisani u program', ispričao je kako su lekcije koje je naučio kao dijete utjecale na njegov cijeli život. 

BEBA IMA GODINU DANA Pretjeruje? Mlada mama sinčića pita dopuštenje za sve pa čak i kad mu treba mijenjati pelenu

Trening njegove majke definitivno je utjecao na njegov brak, kao i na to kako danas odgaja vlastitu djecu. Zapravo, planira ih podučavati sličnim nastavnim planom i programom kako bi bili jednako spremni za sve izazove koje im život može donijeti. 

@dougweaverart Husbands in training! #parenting #storytime #story ♬ original sound - dougweaverart

U svom TikTok videu gledateljima govori da je 'bilo puno stvarno dobrih stvari u tom nastavnom planu i programu'.

- Postojale su stvari poput kako reagirati ako vaša supruga kaže nešto što nije točno? Kako reagirati kad kaže nešto krivo u javnosti, a kako kad to kaže kad ste sami, kada ih je prikladno ispraviti, a kada nije. Razgovarali smo o pristanku, razgovarali smo o osnovama poštivanja žena i svim stvarima koje te zapravo čine pristojnim ljudskim bićem - objašnjava Weaver na svojem TikTok kanalu

Dok je bio u srednjoj školi, i njegov je tata je 'ušao u program obuke' jer tijekom svojeg odrastanja nije naučio neke stvari koje je njegova žena učila svoje sinove, a i on je želio naučiti nešto o tome. 

Pogledajte u videu što Dougova žena kaže o treningu:

@dougweaverart This is my wife! #family #wifey #husbandsintraining #relationships ♬ original sound - dougweaverart

- Postoje dijelovi ovog programa koji nikada ne bi trebali ugledati svjetlo dana - poput pornografskog kviza - ali postoje dijelovi za koje mislim da ću ih provoditi i sa svojim sinom. Definitivno odgajam svog sina da shvati kako funkcionira pristanak žene na nešto i da potreba za njim ne prestaje kad se vjenčate, da stvari i dalje moraju biti dogovorene. Zatim, prepoznavanje kad su žene u nevolji ili opasnosti od drugih muškaraca, kada intervenirati i kako na odgovarajući način riješiti potencijalno opasnu situaciju. Zdravo rješavanje sukoba je jako bitno znati, isto kao i kako izraziti svoje osjećaje na zdrav način i na odgovarajući način odgovoriti kada vam netko izrazi svoje osjećaje - objasnio je.

TEŠKA TRAUMA Tata, ja te volim iako si u zatvoru: Teške priče djece čiji su roditelji završili iza rešetaka

- Moja mama je čak napravila potvrde o završetku programa koje je potpisala i dala svakom od nas na dane vjenčanja - podijelio je Weawer. 

Svoj TikTok video završava napomenom kako njegova supruga (kao i supruge njegove braće) zaista cijeni ono što je s mamom naučio. 

- Bilo je to puno introspekcije, procjene vještina i preispitivanja vlastitog karaktera koji su često dovodili do raznolikih tema koje smo raspravljali s mamom -  rekao je.

- Željela je da znamo kako biti u zdravoj dugotrajnoj vezi, a u međuvremenu smo vježbali tretirajući svaku ženu koju sretnemo s poštovanjem, počevši od nje. Nije se očekivalo samo da to naučimo, već da joj pokažemo da to znamo i uvažavamo - objasnio je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare