To je to što me zanima!

Mama se snašla: 'Djecu stavim spavati u odjeći za sljedeći dan'

Radnim danima Lisa iz Australije kaže kako nema vremena za spremanje, već djecu samo probudi, presvuče im pelene i odjene cipelice. I spremni su za izlazak iz kuće...
Vidi originalni članak

Jutarnje spremanje za izlazak iz kuće može biti noćna mora za roditelje koji pokušavaju svako dijete na vrijeme dignuti iz kreveta, odjenuti, nahraniti i 'izvući kroz vrata'. 

No mama dvije djevojčice, Lisa Lamond, zvijezda australskog showa za renoviranje doma House Rules, otkrila je svoj prilično neobičan trik za uštedu vremena. Podijelila ga je s javnošću i naglasila da bi joj život bio lakši da je to i prije znala. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lisi i njenom suprugu Adamu jutarnja rutina teško pada. Njihove dvije kćeri, Arabela (3) i Ruby (2) vole se same sređivati i odijevati od glave do pete, međutim radnim danima jednostavno nema dodatnog vremena da čarape navlače satima ili odabiru najbolju kombinaciju. 

- Dakle, najbolji savjet koji sam dobila bio je da odjenete svoju djecu prethodnu večer u odjeću u kojoj želite da izađu iz kuće sljedeće jutro - kaže. Ujutro, nastavlja, jednostavno ih probudi, promijeni im pelene, odjene cipele i spremni su za izlazak. 

- Za mene to čini čuda i za trenutnu situaciju u kojoj sam - dodaje Lisa. Preporučuje da zanemarite posjete dućanima s dvoje male djece, nego se radije odlučite na internetsko naručivanje s dostavom kako bi vam nedjelja bila obiteljski dan za zajedničko provođenje vremena i druženje. Kao i užurbana jutra, i kupovina je često vrlo izazovna. 

DRIJEMANJE JE ZDRAVO Djeca koja spavaju poslijepodne često imaju bolji uspjeh u školi

S obzirom da se jedna kćer strašno opirala odlasku u vrtić, Lisa kaže kako je osmislila jutarnju i večernju rutinu, te ispisala i nacrtala, te isprintala strip koji govori s čime se tog dana suočava, u trenucima kada je uhvati nervoza. 

Roditelje savjetuje da se ne uspoređuju s drugima, priznajući da u jednoj fazi uopće nije izlazila s njima iz kuće jer je mislila da ih ne može kontrolirati. Zbog toga se osjećala neugodno.

- Svi imaju svoj tempo i načine rješavanja problema, pa smo evo i mi prevladali te stvari i naučili kako razvodniti situaciju - zaključuje Lisa. 

RECEPT Zimski sladoled kakav još niste kušali - djeca će ga obožavati

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Puta Madre 03.11.2019.

    Čestitam to ti je baš zdravo i pametno

  • 02.11.2019.

    Tako se i kod mene kad sam bila djevojcica , jedna zena oblacila, umila se da se sutra ujutro ne umiva.. isla je u grad, pa da ne zakasne na bus. 🤦🏽‍♀️

  • morioni 02.11.2019.

    Ne spominje ni umivanje. Kolko je meni poznato, djecu u pelenama rteba ujutro oprati, a ta odjeća u kojoj su spavali, nema neugodan miris?

Komentiraj...
Vidi sve komentare