To je to što me zanima!

Manekenka kaže da u 48. nema ni jednu boru - zbog veganstva

Modna se industrija mora pod hitno promijeniti jer to zaista nema smisla, da poslovi ovise o dobi a sve drugo padne u drugi plan, kaže manekenka koja priča da joj se ponekad kad izađe upucavaju i 17-godišnjaci
Vidi originalni članak

Manekenka i vlasnica dobrotvornih organizacija Victoria Featherstone Pearce iz Istočnog Londona ima 48 godina i niti jednu vidljivu boru na licu, a i sama kaže kako mnogi koje tek upozna misle da je u kasnim 20-ima a, ne na pragu 50-e.

Na pitanje čemu može zahvaliti tako mladolik izgled, Victoria kaže da je on rezultat tri stvari: najzaslužnija je po njoj prehrana bazirana isključivo na biljkama, zatim beauty režim u kojem koristi samo organske proizvode koji nisu testirani na životinjama i ukupan životni stil.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Danas je, kaže, zdravija i samouvjerenija nego što je bila u svojim 20-ima, i to najviše zahvaljujući prelasku na veganstvo prije 15 godina.

- Vegetarijanka sam od svoje šeste godine života a na veganstvo sam prešla sa 33 godine i to preko noći; kad sam saznala za brutalne postupke koje u svojoj proizvodnji koristi i mliječna industrija - kaže manekenka i tvrdi da je taj potez bio ključan za njen dobar izgled i za izvrsno zdravlje.

Mnogi joj, kaže, ni ne vjeruju da će brzo 50, a bilo je situacija kad bi u živo s klijentom dogovorila neki posao, a on bi kasnije odustao jer bi doznao koliko joj je godina. Ona, kaže, vjeruje da mnogi zreliji modeli imaju puno više toga za ponuditi tržištu i odbija da ju se gleda kroz godine.

- Nedavno sam se javila na jedan njemački casting gdje su tražili manekenke mlađe od 38 godina; odlučila sam pokušati i dobila posao - ispričala je Victoria koja je nakon odrađenog posla rekla koliko je stvarno stara. 

- Modna se industrija mora pod hitno promijeniti jer to zaista nema smisla, da poslovi ovise o dobi a sve drugo pada u drugi plan  - rekla je manekenka za Daily Mail, a kaže kako joj se događa da joj se upucavaju i 17-godišnjaci.

Osim što se bavi manekenstvom, Victoria promovira veganstvo i širi svijest o mentalnom zdravlju, jer je u 21. godini iskusila tešku depresiju.

- Tada sam saznala da čovjek za kojeg sam cijeli život mislila da mi je otac zapravo to nije, što su od mene svi krili - prisjeća se i  dodaje kako se na njoj nikad nije vidjelo da je depresivna, no da "depresija nema lice" i da nikad ne možemo znati što netko drugi proživljava.

- Moji se osjećaji često ne podudaraju s vanjskim izgledom, a bilo je i trenutaka kad sam razmišljala i o samoubojstvu - priznaje manekenka i priča kako ju je spasio rad s napuštenim životinjama iz skloništa.

Budući da smatra kako dobar izgled potječe iz zadovoljstva i brige o sebi, nedavno je sudjelovala i u snimanju kalendara 'Models of Diversity' u kojem se pojavljuju žene različitih nacionalnosti, veličina i sposobnosti.

ZA STARIJE Već i pet minuta skakutanja na dan pomaže protiv osteoporoze

Za taj kalendar predsjednica uprave 'Models of Diversity' Angel Sinclair kaže kako treba biti "svakodnevni podsjetnik ženama da se stvari u društvu ipak mijenjaju; promjena je možda spora ali su žene svuda u svijetu sve bolje prihvaćene".

- Sa svojim stavovima manekenke poput Victorie drugim ženama pokazuju da mogu pobijediti sve što im se događa i da su jače od vlastitih 'demona' - rekla je Sinclair.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Vrac666 16.12.2019.

    Plastični kirurg je vegan!?

  • WalkingDead 14.12.2019.

    Stara pička je stara pička i tu nikakvi izgled ne pomaže.

  • Judita👥 14.12.2019.

    Ne odaju samo bore godine ☺ nego ozbiljnost lica

Komentiraj...
Vidi sve komentare