To je to što me zanima!

Masaža vlasišta jača kosu, dok joj maska od kakaa vraća sjaj

Hrana za vlasi: Iako je idealno za njegu kose, čisto maslinovo ulje ne stavljajte na vrhove jer će vlasi otežati. Maske od kokosa, kakaa i jaja jačaju vašu kosu
Vidi originalni članak

Ako imate dužu kosu, često primjećujete pucanje, i to zato što vaša kosa zapravo - jest stara. Vlasi dužine malo ispod ramena stare su barem tri godine. Ako su vrhovi nepopravljivi, ne oklijevajte: rez škarama barem za centimetar najbolje je rješenje. Ipak, bolje spriječiti nego liječiti pa ne perite kosu šamponom svakodnevno, odnosno prečesto, jer to skida prirodna ulja s vlasi. 

Rabite blage šampone i uvijek ih prije šamponiranja razrijedite s malo vode. Ne ispirite kosu prevrućom vodom, a maslinovo ulje ne stavljajte na vrhove jer će kosa biti preteška i beživotna. Raščešljavajte kosu dok je mokra, najbolje još s regeneratorom, češljem širokih zubaca. Upotrebljavate silikonsko ulje za vrhove, no ne nakon svakog pranja jer može preživjeti nekoliko šamponiranja. Sušite kosu laganim pritiskom ručnika, nikako trljanjem. A kako biste očuvali kosu, ne zaboravite je jedanput na tjedan i nahraniti.

Pakung od kakaa vraća sjaj kosi, osobito tamnoj

Pomiješajte tri žlice skute sa žličicom kakaa u prahu dok ne dobijete glatku smjesu. Pakung nanesite na kosu i pustite da stoji deset minuta, a zatim isperite kosu i operite je šamponom. Ova će joj maska vratiti sjaj.

Hranjiva maska od banane i papaje

Pomiješajte dvije kriške papaje i pola banane štapnim mikserom. Dodajte dvije žličice jogurta i nanesite na kosu. Umjesto jogurta možete dodati maslinovo ulje. Pokrijte kapom za tuširanje i isperite nakon pola sata.

U pola sata kosi se vraća elastičnost

Pomiješajte žumanjak s tri žlice maslinova ulja i žlicom meda. Nježno umasirajte masku u kosu i pokrijte kapom za tuširanje. Ostavite masku na kosi pola sata pa operite kosu nježnim šamponom.

Ne samo da su vrhovi čitavi nego se i kosa ne suši

Pomiješajte dvije žličice meda s četiri šalice tople vode pa polijte po kosi nakon što ste je oprali šamponom i isprali regenerator. Kosu više ne ispirite. Voda s medom pomoći će da vrhovi manje pucaju i da se kosa manje suši.

Vi uživate u masaži, a vlasi 
u "dobroj hrani"

Nježno masirajte tjeme maslinovim, bademovim, ricinusovim ili kokosovim uljem, odnosno kombinacijom tih ulja, što će oporaviti strukturu vlasi. Ostavite masku na kosi oko sat vremena i isperite nježnim šamponom.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • majaos_1 22.02.2013.

    maslinovo ulje i jaje - bolje od bilo koje maske koju sam kupila

  • SA-SU 21.02.2013.

    I dok sve to kupiš, bankrotiraš! Skupa je to hrana za vlasi, a ljudi gladuju! :((

  • tončina 21.02.2013.

    obožavam prirodno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare