To je to što me zanima!

Maska od jaja i mlijeka: Kosa će padati manje i bit će zdrava

Jaja su prepuna hranjivih tvari i proteina važnih za zdravlje kose i vlasišta. Sirovo mlijeko ima visoki udio proteina i vitamina koji olakšavaju rad folikula vlasi te sprječavaju gubitak i oštećenje kose
Vidi originalni članak

Maska od jaja navodno je jedan od najučinkovitijih domaćih pripravaka za smanjivanje opadanja kose i poticanja rasta novih vlasi. Bogata je proteinima i aminokiselinama koji njeguju kosu i vlasište. Također, kosa će od nje biti vrlo sjajna i mekana.

Ukoliko niste ljubitelj jaja, možete kao zamjenu koristiti jedan manji avokado.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Inače, jaja su prepuna hranjivih tvari i proteina važnih za zdravlje kose i vlasišta. Sirovo mlijeko ima visoki udio proteina i vitamina koji olakšavaju rad folikula vlasi te sprječavaju gubitak i oštećenje kose. Kiselina iz limuna učvršćuje folikule te pomaže u čišćenju vlasišta i sprječava pojavu peruti.

Maslinovo ulje vlaži vlasište i pomaže u održavanju zdravlja kose, jača vlasi kako bi se izbjeglo pucanje. I avokado sadrži ulje koje prodire duboko u folikul vlasi i daje kosi vlagu, a uz to hrani i jača kosu, prenosi glowpink.com.

ZA ZDRAVU KOSU Kosa vam je slaba i nikakva? Možda vam 'fali' ovih vitamina

Recept za masku

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 šalica sirovog mlijeka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice djevičanskog maslinovog ulja

Priprema:

U zdjeli umutite jaje pa dodajte mlijeko, sok od limuna i maslinovo ulje. Sve dobro promiješajte pa nanesite na kosu i vlasište. 

Nanosite je od korijena do vrhova te umasirajte 2 do 3 minute. Potom kosu počešljajte kako bi se maska pravilno rasporedila pa stavite kapu za tuširanje te držite tako sat vremena ili čak preko noći.

Na kraju isperite mlakom vodom i kosu operite šamponom. Masku koristite dva do tri puta tjedno za što bolje rezultate.

SPASITE SE Dijete vam ima uši? Recept kako napraviti šampon i sprej

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 02.01.2020.

    Istina...ako se redovito koristi ovako domaca maska za neko vrime se vide rezultati...kosa bas vrati a nije neka muka to nalitat na glavu

Komentiraj...
Vidi sve komentare