To je to što me zanima!

Maska od zobenih pahuljica njeguje osjetljivu kožu

Za vraćanje izgubljene tekućine koži može poslužiti i maska od avokada. To voće puno je nezasićenih masnih kiselina, vitamina i minerala
Vidi originalni članak

Prejaki sapuni, gelovi za tuširanje i tretmani za kožu mogu učiniti kožu suviše kiselom, što izaziva svrbež i žarenje. Zobene pahuljice pomažu obnoviti prirodni pH, što smanjuje upalu, savjetuje dr. Shultz. Također, zobene pahuljice nježno uklanjaju mrtve stanice kože, a ne iritiraju donje slojeve. Jednostavnu masku za lice možete pripremiti tako da pomiješate šalicu zobenih pahuljica s dovoljno vode da dobijete ljepljivu masu. Dodajte nekoliko kapi meda, držite na licu desetak minuta, a potom isperite. Od zobenih pahuljica možete napraviti i tretman za cijelo tijelo - zavežite ih u staru čarapu i stavite u kadu tople vode.
Za vraćanje izgubljene tekućine koži može poslužiti i maska od avokada. To voće puno je nezasićenih masnih kiselina, vitamina i aminokiselina koji njeguju kožu.Zdrobite zreli avokado te u njega umiješajte nekoliko žlica narančina soka i žlicu meda. Nanesite na lice i vrat, ostavite pola sata i isperite toplom vodom.

Probušite dvije kapsule vitamina E i njihov sadržaj ispraznite u 1/4 šalice gela od aloe vere. Prema želji, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja kamilice ili lavande. Nanesite na čisto lice i ostavite da stoji deset minuta. Isperite hladnom vodom.

Prerežite limun napola i izdubite ga toliko da u udubljeno mjesto stane žumanjak. Stavite u hladnjak i ostavite tijekom noći. Nanesite limunom natopljen žumanjak na čistu kožu izbjegavajući područje oko očiju, ostavite 15 minuta i isperite.

Naribajte narančinu koricu, pomiješajte je s narančinim sokom i 1/4 šalice maslinova ulja. Možete dodati i žlicu sode bikarbone. Nježno umasirajte kružnim pokretima i isperite hladnom vodom. Preparat može trajati dva tjedna ako se drži u hladnjaku.

Na tavi bez ulja popržite šalicu sezamovih sjemenki da zamirišu i zdrobite ih sa šalicom morske soli. Dodajte pola šalice sezamova ulja i nježno umasirajte u cijelo tijelo. Isperite pod tušem. Preparat će izdržati šest mjeseci na tamnome mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • samson73 29.09.2010.

    ovo su odlični i jako korisni recepti, a jedini problem je što se brzo zaboravi. još ako nemamo naviku koristiti se bar ponekad ,jako teško je postići je. u današnje vrijeme kad smo izbombardirani kozmetikom i preparatima sa svih strana najteže je vratiti se na prirodne preparate koji sigurno nemaju štetne nuspojave. odličan članak u svakom slučaju!

  • ieleja 29.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare