To je to što me zanima!

Maske za lice u tren oka s namirnicama iz kuhinje

Prirodni tonici i pilinzi mogu umiriti iziritiranu kožu, vratiti mekoću i elastičnost, a mogu se prilagoditi svakom tipu. Zdrave su i jednostavne za pripremu
Vidi originalni članak

Ne morate ići u kozmetičke salone kako biste imali sjajnu, njegovanu i mladenačku kožu. Dovoljno je zaviriti u kuhinju i sigurno ćete pronaći namirnice potrebne za pripremu jednostavnih, a učinkovitih maski za lice. Prije svega očistite kožu tako da uklonite šminku i gornje slojeve mrtvih površinskih stanica. Prirodna maska za piling sadrži pola šalice šećera, dvije žlice maslinova ulja, 3-4 jagode i malo svježe mente.
Izmiješajte sve sastojke i ostavite nekoliko minuta na licu te isperite toplom vodom. Maslinovo ulje vlaži i osvježava lice, a menta ga zateže. Nakon temeljitog čišćenja lica, dobro je pripremiti ga za nanošenje prirodne maske, koja će ga revitalizirati. Lice kratko naparite čajem od kamilice, što će otvoriti pore i poboljšati upijanje sastojaka.
Osim kamilice, zeleni čaj je idealan za toniranje te umiruje iziritiranu kožu. Nakon toga slijedi maska koja će zategnuti bore, a sastoji se od polovice banane, pola šalice jogurta, dviju žlica zobi i dviju žlica meda.
Ta je maska izrazito blaga te je možete upotrebljavati nekoliko dana zaredom. Ne samo banane nego i voće poput jabuka, grožđa, papaje, ananasa ili jagoda sjajan su izbor za pripremu prirodnih maski za lice. Možete ih kombinirati s jogurtom ili medom, koji izvlače otrovne tvari iz kože, hrane prirodnim mineralima te je osvježavaju i omekšavaju.

Betakaroteni iz mrkve za savršen vid i sjajnu kožu
Mrkva je bogata betakarotenom, vitaminima A i C te magnezijem i kalijem, koji imaju tonizirajući učinak na kožu. Za suhu i osjetljivu kožu izribajte dvije mrkve i pomiješajte sa žlicom mlijeka. Nanesite na lice i vrat pa isperite nakon 30 minuta. Za masnu kožu pomiješajte kuhanu mrkvu i žlicu meda te ostavite na licu nekoliko minuta.

Poboljšava koncentraciju, ali i podiže raspoloženje
Banana ne samo da obiluje vitaminom A i kalijem nego i zateže te vlaži kožu dajući joj mladenački sjaj. Zgnječite četvrtinu banane dok ne bude kremasta. Razmažite je po licu te ostavite da djeluje od 15 do 20 minuta. Isperite prvo toplom vodom, a zatim hladnom. Nježno obrišite lice.


Jabuke jačaju imunitet i snižavaju kolesterol
Naribajte oguljenu jabuku, dodajte malu žlicu jogurta, cimeta te po veliku žlicu meda i zobi. Gnječite vilicom dok ne dobijete pire, koji nanesite na lice. Ostavite da djeluje deset minuta i isperite. Ta je maska odlična za uklanjanje masnoća i čišćenje pora.

Štite i potiču cirkulaciju
Prirodne maske usporavaju starenje jer stvaraju poseban film koji štiti kožu od vanjskih utjecaja, osvježavaju je i potiču cirkulaciju. Zdravije su od kupljenih jer ne sadrže konzervanse i naftne derivate.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare