To je to što me zanima!

McDonald's u svijetu nudi čoko-pomfrit, juhu s burgerom, jajem

Ljudi koji često jedu u McDonald'su jelovnik znaju napamet te obično naručuju da ni ne pogledaju ponudu. No ona se u nekim dijelovima svijeta uvelike razlikuje od onoga na što naviknuli naručivati
Vidi originalni članak

I dok su restorani svugdje manje-više isti, jelovnici su različiti. Tako u McDonald'su možete pojesti i špagete, tjesteninu s kobasicama i jajima, pita s piletinom, ali i pomfrit s čokoladom. 

McSpaghetti

Da, da... dobro ste pročitali. Točnije, riječ je o spagbolu (što bi u slobodnom prijevodu bilo špageti u zdjeli), ovo popularno talijansko jelo totalni je hit na Filipinima, a obično se poslužuje uz dodatak pržene piletine. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pulski burger kapitalac

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Doručak: Burger s curryjem od piletine

Ako u Singapuru uđete u McDonald's prije 10 ujutro, umjesto u njihovom slavnom muffinu, možete uživati u burgeru za doručak. 

Doughnut s camembertom?

Da, upravo to možete pojesti u ovom lancu brze hrane ako se nađete u Njemačkoj. Ovaj se slatkiš poslužuje i s umakom od brusnica, a u svakom serviranju dolazi po šest prženih doughnuta. 

Burger sa škampima

I dok su pileći i riblji burgeri u ponudi u većini zemalja, u Japanu se nudi burger sa škampima. A u opisu jela piše : Prava riznica okusa! Isprobajte novi Ebi Burger i uživajte u sočnim škampima prelivenim majonezom sa sezamom - ovo će vam sigurno otvoriti apetit!"

Bistra juha s pljeskavicom i jajima

Tako se doručkuje u Hong Kongu. Dakle, dan tamo možete započeti s bistro juhom s pužićima, kukuruzom i mrkvom te dodatkom pljeskavice i jajetom. A umjesto pljeskavice iz ponude možete izabrati i file pržene piletine. 

Kratkotrajna ponuda - crni burger

Za Halloween u Japanu možete uživati u crnom burgeru.

Burger u pecivu obojenim crnilom lignje, trakicama govedine, sirom cheddarom i prženim lukom u vrijeme Noći vještica totalni je hit na Istoku. 

Pitice s piletinom 

Azija ima još jedan hit - u Singapuru svi luduju za kremastim jastučićima od piletine.

Jedan je obožavatelj ovog lanca brze prehrane napisao: "Hrskava pita punjena je kremastim nadjevom od krumpira, luka, gljiva i mrkve." 

Burger i kajgana su par

Na stranicama lanca u Singapuru kažu da ujutro nema ničeg boljeg od svježe, kremaste kajgane, a da je njihov burger najbolji podsjetnik na domaći doručak. 

Krumpirići s čokoladom

Japan doista prednjači kada je riječ o neobičnom sparivanju. Popularni krumpirići ovog lanca brze hrane u Aziji se mogu naručiti s preljevom od crne i bijele čokolade - ili oboje!

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 06.06.2020.

    Nezdravo neprimamljivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare