To je to što me zanima!

Međunarodna ljetna glazbena škola na Braču oduševila mlade

Ova ljetna glazbena škola mnogima je bila ulaznica za prestižna sveučilišta te im je pomogla u njihovim glazbenim karijerama, a radi se o radionicama klasične, popularne i jazz glazbe
Vidi originalni članak

Na Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi, koja se održava po 26. put na Braču u Pučišćima, za mlade glazbenike je tijekom dva ljetna mjeseca organizirano četrdesetak desetodnevnih radionica klasične, jazz i popularne glazbe.

POGLEDAJTE VIDEO: Profesorica napravila oazu mira za svoje učenike

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Do sada su profesori iz Hrvatske i inozemstva održali 30-ak radionica mladim polaznicima iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Rusije, Ukrajine, Makedonije, BiH, Poljske, Švicarske, Latvije, Francuske, Švedske i Kanade.

UZ KAMP ZAGREB Ljetna idila na jezeru Rakitje

- Sudionici su, uz svakodnevni individualni rad s profesorima  na instrumentima klavira, gitare, violine, čela, flaute, trube, trombona, saksofona, roga, harmonike i kontrabasa, održali koncerte klase i završne koncerte koji su bili popraćeni od brojne publike u epidemiološkim uvjetima - navodi se u priopćenju Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća.

'DODIRNUO SI JOJ GRUDI!' Pa to je razlog za rastavu! Ples tate i dadilje uzbunio TikTok

Do kraja ljeta, osim klasične glazbe, održat će se i jazz radionice u Bolu uz suorganizaciju Centra za kulturu Bol. Ističe se kako je ljetna glazbena škola mnogima bila ulaznica za prestižna sveučilišta te im je pomogla u njihovim glazbenim karijerama.

- Brojni sudionici danas su priznati i poznati glazbenici, a upravo oni odnosili su razglednice mjesta, pa su zahvaljujući njima Pučišća, uz svoj cijenjeni kamen i kamenoklesare, postala poznata diljem svijeta i kao glazbena pozornica - stoji u priopćenju.

VRIJEDI ISPROBATI Zaustavite ispadanje i potaknite bolji rast kose serumom od luka

Program glazbene škole provodi se u suradnji s Općinama Pučišća i Bol, Turističkom zajednicom Pučišća, Centrom za kulturu Bol, osnovnom školom Brač te Buffet Cramponom iz Pariza.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 14.08.2021.

    Lijepi brac

Komentiraj...
Vidi sve komentare