Lifestyle

Komentari 1

Međunarodna ljetna glazbena škola na Braču oduševila mlade

Međunarodna ljetna glazbena škola na Braču oduševila mlade

Ova ljetna glazbena škola mnogima je bila ulaznica za prestižna sveučilišta te im je pomogla u njihovim glazbenim karijerama, a radi se o radionicama klasične, popularne i jazz glazbe

Na Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi, koja se održava po 26. put na Braču u Pučišćima, za mlade glazbenike je tijekom dva ljetna mjeseca organizirano četrdesetak desetodnevnih radionica klasične, jazz i popularne glazbe.

POGLEDAJTE VIDEO: Profesorica napravila oazu mira za svoje učenike

Do sada su profesori iz Hrvatske i inozemstva održali 30-ak radionica mladim polaznicima iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Rusije, Ukrajine, Makedonije, BiH, Poljske, Švicarske, Latvije, Francuske, Švedske i Kanade.

- Sudionici su, uz svakodnevni individualni rad s profesorima  na instrumentima klavira, gitare, violine, čela, flaute, trube, trombona, saksofona, roga, harmonike i kontrabasa, održali koncerte klase i završne koncerte koji su bili popraćeni od brojne publike u epidemiološkim uvjetima - navodi se u priopćenju Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća.

Do kraja ljeta, osim klasične glazbe, održat će se i jazz radionice u Bolu uz suorganizaciju Centra za kulturu Bol. Ističe se kako je ljetna glazbena škola mnogima bila ulaznica za prestižna sveučilišta te im je pomogla u njihovim glazbenim karijerama.

- Brojni sudionici danas su priznati i poznati glazbenici, a upravo oni odnosili su razglednice mjesta, pa su zahvaljujući njima Pučišća, uz svoj cijenjeni kamen i kamenoklesare, postala poznata diljem svijeta i kao glazbena pozornica - stoji u priopćenju.

Program glazbene škole provodi se u suradnji s Općinama Pučišća i Bol, Turističkom zajednicom Pučišća, Centrom za kulturu Bol, osnovnom školom Brač te Buffet Cramponom iz Pariza.