To je to što me zanima!

Mikrovalna pećnica može "raditi" barem 16 poslova

Mikrovalovi spašavaju čak i dokumente, maskaru te med. Osim toga, ubijaju bakterije iz spužve, omekšavaju smeđi šećer, a uz njih limun je sočniji
Vidi originalni članak

U mikrovalnoj pećnici možete osušiti začinsko bilje poput korijandra i bosiljka. Osušite li ih, dulje će ostati upotrebljivi, a i dobit će posebnu aromu. Osim bilja, u njoj možete i na vrlo niskoj temperaturi osušiti promočene dokumente. Uz podgrijavanje, odmrzavanje i kuhanje, mikrovalna će odlično poslužiti i za uklanjanje voska sa staklenih svijećnjaka. Stavite ga na papirnati ručnik i ostavite u pećnici dvije minute. Vosak će se zagrijati i iskapati na papir. No nipošto ne pokušavajte skinuti vosak s metalnog svijećnjaka jer kovine ne smiju u mikrovalnu. Osim toga, mikrovalna pomaže vraćanju vlažnosti maskari i stvrdnutom smeđem šećeru. U pećnicu stavite šalicu vode, a pokraj nje osušenu maskaru 30-ak sekundi. Nakon toga će biti kao nova. Jednako postupite i sa stvrdnutim smeđim šećerom, koji će postati svjež. Ako se med iskristalizirao, ostavite ga u otvorenoj posudi na srednjoj temperaturi oko minutu. Nakon što ga izvadite, opet će biti tekuć. Ako želite odlijepiti markicu s pisma, ostavite ga u pećnici, a markicu navlažite. Markica će se odlijepiti bez problema.

Nema suza pri rezanju luka, a slanina je slasnija
Slanina će biti osobito ukusna ako je zagrijete u pećnici na 40 sekundi. Osim toga, ako u njoj nakratko zagrijete luk, izbjeći ćete suze pri njegovu sjeckanju.

Dezinficira i malu dasku za rezanje
Mikrovalna pećnica poslužit će i kao odličan aparat za dezinfekciju. Može, primjerice, temeljito dezinficirati plastičnu dasku za rezanje, naravno, ako stane. Najprije treba oprati dasku, istrljati je limunom, a zatim ostaviti minutu u pećnici.

Kokice su hrskavije uz malo vodene pare
Želite li da kokice budu osobito hrskave, prije nego što ih stavite peći, u mikrovalnoj zagrijte posudu vode. Ostavite je nekoliko minuta, izvadite i odmah ubacite kokice te pecite prema uputama. U njoj će se i brže dignuti tijesto za kruh te odmrznuti duboko zamrznuta hrana.

Mikrovalna pećnica ubija bakterije iz spužve
Zagrijete li dobro namočenu spužvu u mikrovalnoj na dvije minute ubit ćete čak 99 posto bakterija. No spužva ne smije imati metalnu žicu za ribanje.

Zagrijavanje u pećnici povećava količinu soka
Gotovo dvostruko više soka iz svježeg limuna, limete i naranče dobit ćete ako ih grijete u mikrovalnoj pećnici oko 20 sekundi na niskoj temperaturi.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • user_38602 29.04.2010.

    a zracenje????????

  • karter 29.04.2010.

    Cura zgodna!

Komentiraj...
Vidi sve komentare