To je to što me zanima!

Ministarstvo kulture odabralo slikovnice za poticanje čitanja

Program će na nacionalnoj razini promicati čitanje od najranije dobi i baviti se predškolskom djecom kao čitateljima. Glavni cilj programa je poučiti roditelje o važnosti čitanja naglas djeci od rođenja
Vidi originalni članak

Ministarstvo kulture objavilo je rezultate odabira slikovnica domaćih autora i ilustratora za program Rođeni za čitanje, kao jedne od mjera Nacionalne strategija poticanja čitanja koju će provoditi u suradnji s Ministarstvom zdravstva.

U prvoj kategoriji, za uzrast od šest mjeseci do jedne i pol godine odabrana je slikovnica "Bebe su super" autora Ivane Guljašević Kuman i Brune Kumana, a rad istih autora pod naslovom "Što sve moram napraviti" odabran je i u drugoj kategoriji, za uzrast od jedne i pol do tri godine.

Ivana Musić autorica je slikovnice u trećoj kategoriji, za dob od tri do pet godina, pod naslovom "Moj medo", a u četvrtoj kategoriji, od pet do sedam godina također je odabran rad autorskoga dvojca Ivane Gulijašević Kuman i Brune Kumana pod naslovom "Ja sve mogu sama".

MAŠTOVITI HOBI Lana i Josip snimaju uspavanke i priče: To nas neizmjerno veseli

Anonimne prijave vrednovalo je posebno formirano Povjerenstvo u sastavu predstavnice UNICEF-a Marine Knežević Barišić, psihologinje Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Ane Raguž, pedijatrice i voditeljice odjela Opće bolnice Dubrovnik Marije Radonić, voditeljice Službe za organizaciju primarne zdravstvene zaštite Ministarstva zdravstva Sanje Predavec, predsjednice Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva Alice Kolarić, književnice Olje Savičević Ivančević i ilustratora Davora Šunka.

Program će na nacionalnoj razini promicati čitanje od najranije dobi i baviti se predškolskom djecom kao čitateljima. Glavni cilj programa je poučiti roditelje o važnosti čitanja naglas djeci od rođenja s namjerom da djeci čitanje prije svega postane užitak, obrazlaže se, kaže se u priopćenju iz Ministarstva.

PRVI U ZAGREBU Smogovci dali ime divovskom mravojedu: Zvat će se Nosonja

Učestala druženja između velikih i malih koji dijele iskustvo i radost zajedničkog čitanja pomažu djeci shvatiti da su upravo knjige izvor užitka, a istovremeno im se na zabavan način i bez opterećenja pomaže u svladavanju vještine čitanja koja će olakšati sva druga učenja kroz život i učiniti ih uspješnijima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare