To je to što me zanima!

Mladi koji slušaju seksualni odgoj ne žure s prvim seksom

Gotovo 59 posto tinejdžerki i 71 posto tinejdžera koji su slušali seksualni odgoj u školi tvrdi da nisu imali seksualne odnose prije 15-e, kao ni oni sa 17. godina
Vidi originalni članak

Tinejdžeri koji slušaju seksualni odgoj u školi će rjeđe ekperimentirati sa seksom prije 15 godina ili voditi ljubav u dobi od 15. do 17. godina, pokazala je američka studija na 7101 mladih u dobi od 15. do 24. godine. Gotovo 59 posto tinejdžerki i 71 posto tinejdžera koji su slušali seksualni odgoj u školi tvrdi da nije imalo odnose prije 15. godine. Da su trendovi puno bolji ukoliko se sluša spolni odgoj pokazuju 53 posto dječaka i 58 djevojčica u dobi od 15. do 17. godina koji nisu imali nikakve seksualne odnose.

Dječaci imaju 2,77 puta veću vjerojatnost da će se osloniti na kontrolu rađanja kod prvog spolnog odnosa nego djevojčice, pokazalo je istraživanje. Kontrola rađanja je upravljanje radnjama i lijekovima kako bi se spriječila ili smanjila mogućnost trudnoće.


Idi na 24sata

Komentari 2

  • komentator s marsa 29.03.2011.

    de dosadni ste s tim sex odgojem. ko da nemam dosta predmeta u skoli jos mi treba tu neki odgoj. nekazem da netreba nesta osnovno (bolesti, trudnoce i tralalalala i da ne ostat trudna ak se uzvalis) no to sve ucis u osnovnoj iz biologije. uostalom glup clanak prica da se manje njih j.... koji su slusali taj odgoj i navodi neke postotke a nespominje nikakve postotke kod onih koji nisu slusali to. super usporedba ovaj auto je jaci od onog on ima 400 konja, a sad ti mos mislit dal onaj drugi ima 100 ili 399.

  • MAYA_9 22.03.2011.

    hahaha! to je zato što su naučili zašto su starci tak opterečeni time i kako da to sakriju... po mom mišljenju, čim više slušaš, tim više maštaš,,, a čim više maštaš.... KO DA ONI NISU NIKAD IMALI 17...

Komentiraj...
Vidi sve komentare