To je to što me zanima!

Mlijeko iz uvoza prodaje se u pakiranju s našim kockicama

Za sad je dopušteno da se mlijeko koje je obrađeno u Hrvatskoj, a dolazi izvana, označi kao domaće. To izaziva ljutnju domaćih mljekara jer smatraju da se potrošači time obmanjuju
Vidi originalni članak

Iz Hrvatske poljoprivredne komore opet su upozorili da u nekim trgovačkim lancima prodaju uvozno trajno mlijeko koje se označava kao da je domaće.

BRZO I JEDNOSTAVNO Napravite mlijeko od orašastih plodova za samo dvije minute

Mladen Jakopović iz komore za HRT je rekao kako posljednjih dana opet imaju pozive mljekara da se na tržištu prodaje mlijeko koje je označeno “srčekima” i da piše da je iz Hrvatske, a sitnim slovima navedeno je da je “made in EU”, odnosno proizvedeno u EU. Na istim pakiranjima u srcu su naznačene hrvatske kockice koje potrošaču daju naslutiti da je proizvod domaći.

ŽIVOT NA OTOKU BRAČU Sami proizvodimo hranu za svoj hotel i restorane, čak i ljekoviti sir od magarećeg mlijeka...

Za sad je dopušteno da se mlijeko koje je obrađeno u Hrvatskoj, a dolazi izvana, označi kao domaće.

To izaziva ljutnju domaćih mljekara jer smatraju da se potrošači time obmanjuju. Jedini pravi znak za mlijeka s hrvatskih farmi je crveni znak s oznakom: mlijeko s hrvatskih farmi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nap 11.04.2021.

    Hranu treba provjeravat svasta uvozimo i jabuke iz azije cak su neke povukli nisu bile zdrave

  • Zagreb u srcu 11.04.2021.

    Piše na mlijeku da je proizvedeno u EU,a Hrvatska nije u sastavu EU?!!!??Ne mogu na amblažu pisati kaj im padne napamet,odnosno ne bi smjeli,ako piše da je mlijeko iz Hrvatske proizvedeno u EU od kuda izvedenica da mlijeko nije domaće????!!!

  • 11.04.2021.

    a kaj možemo kad nam drugi odlučuju o životu i sudbini u našoj vlastitoj državi...i tak već 30 godina...a naša vlast - marionete u rukama svjetskih moćnika..

Komentiraj...
Vidi sve komentare