To je to što me zanima!

Mnoge žene ih predugo koriste: Nakon koliko bi trebalo baciti stare gaćice i kupiti nove?

Stručnjaci su istaknuli opasnost od bakterija koje se mogu pronaći na donjem rublju unatoč pranju na visokim temperaturama, a savjetuju pregledavanje ladice za gaćice i bacanje onih starih
Vidi originalni članak

Što se tiče kolekcije donjeg rublja ljudi, većina nas u njima ima nekoliko pari starih, dragih pa i dotrajalih gaćica kojima se ne možemo rastati jer su nam udobne.

No, prema stručnjacima za higijenu, takvo ponašanje nipošto nije mudro i trebali bismo razmotriti njihovo uklanjanje ako ih imamo duže od šest mjeseci i zamijeniti ih novima, piše The Sun.

OPASNA ZONA Ovih pet svakodnevnih navika može štetiti zdravlju vagine

Dr. Shirin Lakhani objašnjava kako bakterije mogu ostati na gaćicama čak i nakon što one prođu kroz perilicu rublja.

- Donje rublje dulje je vrijeme u bliskom kontaktu s vašom kožom i, točnije, vašim intimnim područjima. Kao rezultat toga dolazi u kontakt s puno mrtve kože s tih područja, kao i s bakterijama - kako zdravim, prirodnim bakterijama koje svi mi imamo, tako i s više zloglasnim bakterijama koje mogu biti posljedica infekcija - ističe ona.

Postoje istraživanja koja sugeriraju da neke bakterije, poput E.Coli, mogu preživjeti i na visokim temperaturama pranja. Zbog toga savjetuje da bacimo stare gaćice i kupimo nove nakon najviše godinu dana, a idealno nakon šest mjeseci.

OBRATITE POZORNOST Koliko često perete svoju bocu za vodu? Evo koliko bi trebali...

To osobito vrijedi za donje rublje koje koristimo pri sportskim aktivnostima, primjerice u teretani.

- Mijenjanjem donjeg rublja svakih šest mjeseci i pranjem na visokim temperaturama poduzimate najvažnije korake u zaštiti svog genitalnog zdravlja - istaknula je dr. Lakhani.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 24.08.2020.

    Zabraniti gacice zakonom

  • danunedelji 18.08.2020.

    Kakvi komentari haahhaha

  • Shorv600_1 18.08.2020.

    Nakon šest mjeseci gaće okrenem na drugu stranu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare