To je to što me zanima!

Modni folklor: Urbano lice etno stila sa svih strana svijeta...

Ove sezone nose se raskošna street style etno izdanja koje će ‘smiriti’ neutralni modni dodaci te crna i bijela boja. U toj kombinaciji izgledat ćete svjetski...
Vidi originalni članak

Pokaži mi odjeću zemlje i napisat ću ti njezinu povijest, govorio je francuski književnik Anatole France. 

PR fotografije

Haljina, Zara, 399 kn

Od Afrike, preko Mongolije i Indije, do Meksika i Japana, dizajneri već desetljećima putuju kroz svoje kolekcije inspirirane folklorom s raznih strana svijeta. Sve se promijenilo s djecom cvijeća. 

PR fotografije

Top, Zara, 259,90 kn

Bilo je bitno nositi samo prirodne materijale, pa su prigrlili odjeću starih orijentalnih naroda, Marokanaca, Indijanaca. 

PR fotografije

Hlače, Zara, 229,90 kn

To šareno modno ludilo inspiriralo je i velikana Yvesa Saint Laurenta koji je službeno uveo na modnu kartu etno stil, i to u visoku modu. Njegova ruska kolekcija iz 1976./1977. posebno će ostati upamćena ne samo po raskoši nego i po tome što je Europljanima približio rusku kulturu. 

PR fotografije

Gležnjače, outnet.com

A moderne stilske buržujke predstavila je i modna kuća Etro. One obožavaju stroga odijela i maksihaljine, ali luksuznih materijala i “tribal” uzoraka. 

PR fotografije

Pismo-torba, Mango, 99 kn

Duh sedamdesetih itekako je prisutan pa iskoristite resice na modnim dodacima koje nosite na etno haljine. Just Cavalli posegnuo je za domorodačkim detaljima te se nose na suknjama i hlačama, ali i romantičnim bluzama. 

PR fotografije

Torbica, asos.com

Uz jedan takav “statement” komad birajte neutralnije dodatke, a etno jako voli crnu i bijelu. Modna kuća Dsquared2 dala si je oduška s “tribal” motivima, pa njihove maksi haljine lako možemo zamisliti i na ulicama. 

PR fotografije

Gležnjače, Aquazzura, net-a-porter.com

Sjajno se nose na balerinke ili rimljanke, a slobodno dodajte i pokoji komad nakita.


Idi na 24sata

Komentari 4

  • ellizabet 25.08.2015.

    Prva slika,haljine..vauu. Napišite koja je njihova cijena?Gdje ih ima?Znam...nije za naš džep ali ja volim ako ništa drugo pogledati što je lijepo i uživati

  • Cukrena 24.08.2015.

    Haljine na prvoj slici su mi prekrasne..pogotovo crne sa zlatnim vezom.:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare