To je to što me zanima!

Mrkva se čuva u hladnjaku, a evo kako će biti svježa što duže

Prva stvar koju trebate napraviti je odrezati zeleno lišće s mrkve. Naime, zeleno lišće na vrhu mrkve može povući svu vlagu i vodu iz mrkve, kao i isisati hranjive tvari
Vidi originalni članak

Mrkva je namirnica koja se koristi u gotovo svakom jelu, a može se jesti i sirova. Najbolja je kada je svježa i hrskava, a kako bi takva ostala i do nekoliko tjedana, potrebno ju je pravilno pohraniti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Možda ćete naići na savjete da ju treba nasjeckati i pohraniti u hermetički zatvorenu posudu s vodom te staviti u hladnjak kako bi trajala duže, ali tako bi mogla sagnjiti.

SVAKI SE I DRUGAČIJE REŽE Vrste luka: Za pripremu kojih jela su najbolje - žuti, ljubičasti, srebrenac, slatki luk, kozjak...

Prva stvar koju trebate napraviti je odrezati zeleno lišće s mrkve. Naime, zeleno lišće na vrhu mrkve može povući svu vlagu i vodu iz mrkve, kao i isisati hranjive tvari. Škarama ili nožem odrežete listove što bliže vrhu mrkve.

Najbolji način za pohranjivanje mrkve je u hladnjaku, ali sve je u kontroli vlage i temperature. Spremite mrkve u vrećicu s patentnim zatvaračem u ladici hladnjaka namijenjenoj za spremanje voća i povrća. Mrkva će i nakon dva tjedan biti tvrda i slatkog okusa baš kao što je bila i dva tjedna prije, piše Express.

MOĆNI AFRODIZIJAK 10 savjeta kako pripremiti kamenice: Trebaju dosta začina

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap7 18.07.2022.

    Da ljeti treba biti sta duze u hladnjaku

Komentiraj...
Vidi sve komentare