To je to što me zanima!

Mudro je imati konzerviranu ribu kod kuće: Sardine, tunu...

Od konzervirane ribe možete raditi sve i svašta, a puna je proteina, omega-3 masnih kiselina, kalcija i vitamina D. Osim toga, može stajati dugo pa je nije loše imati pri ruci
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi... 

Mnogi ljudi kupuju konzerviranu hranu koja može dugo stajati i ne ovisi o tome hoće li biti struje ili ne. Konzerviranu ribu svakako bi trebalo imati kod kuće jer je vrlo zdrava, kažu stručnjaci. Osim toga, može dugo stajati tako da sigurno neće propasti, pojest ćete je prije ili kasnije.

POGLEDAJTE VIDEO - riba je dobra i za rad mozga:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Konzervirane sardine su sjajan izvor omega-3 masnih kiselina koje pomažu u uklanjanju negativnih učinaka hormona stresa kortizola. Također su bogate proteinima, kalcijem i vitaminom D , što ih čini odličnom namirnicom za imati kod kuće u ovim neizvjesnim vremenima - kaže registrirana dijetetičarka Jess Cording

Njoj su najdraži izbor sardine u maslinovom ulju očišćene od kostiju, ali naglašava kako ih nije loše jesti s kostima jer su takve dodatan izvor kalcija, prenosi mindbodygreen.com.

PROVJERENI RECEPTI Naučite sami napraviti domaći kvas i kruh, zdrav i vrlo ukusan

Slično je, napominje i s tunom te lososom. Obje ribe su pune proteina i ostalih zdravih nutrijenata. Svaku od ovih konzerviranih riba možete pripremiti uz kuhani krumpir i preliti s malo maslinovog ulja. Također, zelena salata bit će odličan dodatak obroku.

Od konzervirane ribe možete raditi sve i svašta, na primjer, ispohati sardine u gustom tijestu nalik onome za palačinke. Ili, napravite tijesto za pizzu, premažite rajčicom, dodajte začine pa na to posložite ribu. Na vrh stavite nekoliko maslina, eventualno malo sira i sjeckanog luka pa ispecite. 

Također, od njih možete napraviti i finu paštetu. Izmrvite ribu i dodajte u nju malo ulja kojeg je ostalo u konzervi. Posolite, popaprite, dodajte vrhnja, a može i malo majoneze, mrvicu senfa i dobro promiješajte. Čuvajte u hladnjaku.

ODLIČAN RECEPT Pita od slanine, krumpira i sira - sigurno ćete je praviti često

Losos je odličan s tjesteninom. Na tavi ugrijte ulje, dodajte usitnjeni losos (ovaj recept može se raditi i s tunom), malo propržite pa začinite - posolite i popaprite, a možete ubaciti i malo muškatnog oraščića. Potom ulijte vrhnje, dodajte usitnjeni češnjak i peršin, i neka malo prokrčka. Time prelijte već kuhanu tjesteninu. Uz to dobro ide parmezan.

Uglavnom, budite maštoviti. Bitno je da konzervirane ribe imate kod kuće, a dalje ćete se lako snaći.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Tarikom Filipovićem:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 8 trikova s posudicom za led - od pripreme jela do dekoracije

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare