To je to što me zanima!

Muškarci će lakše smršaviti od žena zbog više mišićne mase

Žene uglavnom imaju veću koncentraciju masnoće u tijelu od muškaraca, a muškarci nemaju problema s velikim oscilacijama u radu hormona kao žene...
Vidi originalni članak

Kad muškarac poželi izgubiti pet kila, ponekad mu je dovoljno samo odreći se piva, dok je ženama potrebno malo više truda, kaže američka nutricionistica Cynthia Sass. To je ponajprije zato što muškarci imaju veću mišićnu masu koja im pomaže da sagore 30 posto više kalorija od žena, objašnjava Sass. 

Žene uglavnom imaju veću koncentraciju masnoće u tijelu jer su biološki sklonije njezinu nakupljanju. Muškarci, također, nemaju problema s velikim oscilacijama u radu hormona, dok se ženama to događa barem jedanput na mjesec. Pritom ih muči osjećaj nadutosti, a u borbi protiv viška kilograma bore se i s jakom željom za slatkim, dodaje Sass. 

Naposljetku, kad su u teretani, muškarci najčešće izvode vježbe koje ubrzavaju metabolizam i sagorijevanje kalorija, dok žene uglavnom “zaglave” na traci za trčanje.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • milky93 24.05.2015.

    insanity samo krenete..10 tjedana mukotrpnog rada, uz klasicne korekcije prehrane..necete se prepoznati

  • croaticum 23.05.2015.

    Kako si smršavila, jel to neka nova dijeta?....-krumpir….Jesi li kuhala ili pržila?...-kopala…

  • karlatudor72 23.05.2015.

    Ja se uvijek borim s kilama,ali zato jer ih imam premalo a nikako da sr na mene neesto primi ,jedem ali nis nece na mene,jos ktome bavim se sportom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare