To je to što me zanima!

Muškarci-djeca su stvarna stvar, evo zašto dobivaju manje seksa

Znanstvenici su otkrili da je fenomen 'muškarac-dijete' - stvaran i da je uzrok pravih problema. Proučavali su žene kako bi utvrdili kako veza s 'muškim-djetetom' utječe na njihov seksualni nagon
Vidi originalni članak

Kuhate li i čistite i obavljate sve po kući dok se vaš dečko ili muž opušta na sofi? Ako je odgovor potvrdan - mogli biste biti u vezi s 'muškarcem-djetetom'.

POGLEDAJTE VIDEO: Ništa prije braka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Znanstvenici kažu da je fenomen stvaran i da se lijeni muškarci manje seksaju jer to žene jako odbija. Izraz, koji desetljećima kolokvijalno koriste frustrirane žene, opisuje zamagljivanje uloga između partnera i djeteta.

Na primjer, neke žene doživljavaju svog dečka ili muža kao 'ovisnika' jer im malo pomažu u kućanskim poslovima.

Stručnjaci u Australiji i Kanadi ispitali su više od 1000 žena u vezi s muškarcima o tome kako gledaju na svog partnera.

Sudionice su došle iz cijelog svijeta i sve su imale djecu mlađu od 12 godina.

Žene su zamoljene da ocijene svoje slaganje s izjavama kao što su: 'Ponekad se osjećam kao da mi je partner kao dodatno dijete o kojem se moram brinuti.'

Još jedan primjer postavljene izjave bio je: 'Preteško je podučiti članove obitelji vještinama potrebnim za dobro obavljanje kućanskih poslova, stoga bi ih radije obavila sama.'

Sve su žene također bile pitane o tome kako su poslovi u kući podijeljeni u njihovoj vezi.

NEĆE VAM TREBATI GRIJANJE Zagrijte se uz vruće igrice pod plahtama uz zimske seks poze

Zadaci su uključivali pripremu obroka, pranje suđa, pranje veša i peglanje, plaćanje računa te vožnju ostalih ukućana na posao i u školu. Studija je također pitala žene o tome koliko seksualno žele svog partnera.

Studiju je vodile dvije psihologinje; dr. Emily Harris sa Sveučilišta u Melbourneu i profesorica Sari van Anders sa Sveučilišta Queen u Ontariju.

Žene odgovorne za više kućanskih poslova češće na svog partnera gledaju kao na ovisnika, pokazali su rezultati.

A promatranje partnera na ovaj način povezano je s manjom seksualnom željom za njima. Raspravljajući o svojim rezultatima u The Conversation, psihologinje su rekle: 'Moglo bi se reći da su muškarci preuzimali neseksi ulogu - ulogu djeteta.'

Drugi čimbenici mogli bi objasniti nalaze, tvrdili su dr. Harris i profesor van Anders. Na primjer, žene koje osjećaju da izlaze s 'muškarcem-djetetom' mogu biti prisiljene imati više obveza kod kuće.

Njihovo istraživanje temeljilo se isključivo na muško-ženskim odnosima pa nije poznato može li se taj fenomen pronaći u istospolnim vezama.

UGODNO S KORISNIM Ovi kućanski poslovi imaju najviše šanse da završe seksom

Predložili su da jedna osoba u partnerstvu može preuzeti 'ženstveniju' ulogu, što znači da se fenomen 'muškarac-dijete' može pronaći i u istospolnim i rodno različitim vezama.

Istraživanje su potaknuli nedavno objavljeni rezultati drugog istraživanja u kojima je utvrđeno da žene u Britaniji svaki dan obavljaju 70 minuta više kućanskih poslova od muškaraca. Žene u Velikoj Britaniji u prosjeku potroše dva sata i 49 minuta kuhajući, čisteći, perući suđe i rublje, piše Daily Mail.

No muškarci na sličnim poslovima provedu samo sat i 39 minuta, pokazuje istraživanje temeljeno na podacima 200.000 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • TECHNO VIKING 05.12.2022.

    one "kaznajvaju" a muskarac ode drugoj i istrese se. same su krive. nedas ckapi , ima ih koliko hoces koje daju.. pa neka treniraju strogocu.

  • 05.12.2022.

    Neke će zauvijek bitit same jer očekuju od muškarca da im bude rob 🤪🤪🤪💃

  • jwarez 05.12.2022.

    Gluposti, u svemu se traži samo neko savršenstvo.  

Komentiraj...
Vidi sve komentare