To je to što me zanima!

Muškarci su u braku sretniji, no žene nisu, žive lošije i kraće

Sve žene koje osjećaju pritisak da se što prije udaju i imaju djecu, ne trebaju se žuriti, jer britansko istraživanje tvrdi da su takve žene zdravije, sretnije i duže žive
Vidi originalni članak

- Žene koje nisu u braku i nemaju djecu najsretnija su skupina stanovništva - rekao je Paul Dolan, profesor bihevioralne znanosti na Londonskoj školi ekonomije.

- Oni u brakovima sretniji su od ostalih podgrupa društva, ali samo dok je njihov supružnik u prostoriji. Kad partnera nema, najčešće odgovaraju da su vrlo nesretne - objasnio je Dolan.

U svojoj knjizi 'Happy Ever After: Escaping the Myths of Perfect Life' iznosi rezultate ovog istraživanja u kojemu su uspoređivali razinu uživanja i nezadovoljstva među muškarcima i ženama. Anketirali su vjenčane, slobodne, razvedene i udovce, kako bi otkrili tko je od njih sretniji.

NISU TOLIKO ZAHTJEVNI Djeca roditelje čine sretnijima, ali tek kada se odsele iz kuće

Kod muškaraca je rezultat drugačiji i njima savjetuje brak. 

- Muškarci imaju veću korist od braka jer im on donosi "smirivanje". Manje riskiraju, više zarađuju i žive nešto dulje. S druge strane, žene trebaju to 'trpjeti', a pri tome im je životni vijek kraći nego što bi bio da se nisu udavale - objasnio je Dolan, a prenosi The Guardian.

I ONI IMAJU MANE Negativne strane inteligentnih: Previše razmišljaju i analiziraju

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 79

  • Robert Peševski 26.09.2019.

    ''Rekao je Paul Dolan, profesor bihevioralne znanosti na Londonskoj školi ekonomije'' - AMEN. Ja mislim da je ovo sve dosta relativno, i žene se smiruju u braku i sretnije su nego one koje u narodu nazivaju ''usidjelicama''. I muškarci mogu biti također nesretni u braku što im može utjecati na dužinu života kao i kod žena. Ne znam, ali ova Dolanova tvrdnja mi se čini nekako znanstveno neprihvatljivom. Mislim da sve ovisi kako tko proživljava svoj brak, ili samački život ako nije u braku (osim toga, niti žena niti muškarac ne moraju biti u braku, mogu biti u sretnoj ili nesretnoj vanbračnoj vezi). Ja bih ovdje izrekao onu staru mudru rečenicu A. Einsteina - SVE JE RELATIVNO.

  • 08.09.2019.

    Spadam u onu vrstu ljudi koji izuzetno pridaju ženama pažnju, jer one ma kakve god da jesu, .. one su i posebne! Naravno, ima ih i posebnijih, ali jako malo.

  • Jedi Gowna 04.09.2019.

    Kao prvo , ponavljate se jer ovaj članak je bio već prije koji mjesec, a drugo istina je da dok sam bila solo bila sam najsretnija ... muž i dijete su mi najveće kajanje i najveća greška ikada !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare