To je to što me zanima!

Muškarci sve manje muževni zbog kemikalija na pakiranjima

Bisfenol A iz plastičnih pakiranja brojnih namirnica kemijski oponaša ženski spolni hormon estrogen te zbog njega muškarci postaju feminiziraniji i manje privlačni
Vidi originalni članak

Bisfenol A, kemikalija koja se često nalazi u pakiranjima hrane, uslijed čestog izlaganja može potaknuti i gubitak muževnosti te feminiziranije ponašanje, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Missouri. Osobito je značajno izlaganje njemu u djetinjstvu, jer bisfenol A smanjuje proizvodnju muškog spolnog hormona testosterona. 

Ta kemikalija utječe na ljudski razvoj i ponašanje, ali i na način na koji ih žene doživljavaju. Žene na neki način mogu "nanjušiti" testosteron kod muškaraca, a onoga s većim razinama tog hormona, doživljavaju privlačnijim.

Bisfenol A ili BPA jedna je od najčešće rabljenih kemikalija u industrijskoj proizvodnji, a koristi se da ojača plastiku. Budući da kemijski oponaša estrogen i na taj način ometa ravnotežu hormona u organizmu. Iako je kemikalija navodno sigurna za korištenje u pakiranju proizvoda, brojne znanstvene studije povezuju BPA s rakom dojke, oštećenjima jetre, pretilošću, dijabetesom i problemima s plodnošću.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • user_114130 04.07.2011.

    na kojem uzorku je napravljeno ovo testiranje :)... ako je tako, odoh u planine i samo prirodno konzumirati :D. Šala mala...

  • user_47832 30.06.2011.

    Aaaaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahaaa!

  • stephanie 30.06.2011.

    Isuse, neko je sigurno doktorirao na temu ovakve gluposti. Bozesacuvaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare