To je to što me zanima!

Muško lice treba njegu: Losioni za nakon brijanja, hidratacija i anti-age sastojak retinol

Nakon vladavine trenda brade, koja također ima svoja pravila njege i brige, dečki su se vratili obrijanom licu. Tu je bitna dobra krema i losion kako bi sredili moguću pojavu prištića i oštećenja
Vidi originalni članak

Brijanje je oštećenje kože, stoga je to zapravo jedno od najbitnijih rituala, uglavnom ujutro. No, uz dobru njegu i posebne losione, ono postaje ugoda, uz hranjive sastojke u kremi koji će je učiniti mekšom.

- Muška se njega uglavnom vrti oko prevencije ozljeda od brijanja, a moguće su i urasle dlake na bradi, baš kao i na ženskoj koži nakon brijanja - naglasila je dermatologinja dr. Michele Green iz New Yorka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako su brade bile veliki hit, sada je glatko lice jednako popularno.

Muškarci kreme biraju ovisno o tipu lica.

LIJEPA KOŽA Odličan beauty dodatak rutini za kraj ljeta: Formule i tretmani koji potiču ujednačen ten

Ako je brijanje svakodnevno, bitne su kreme koje imaju smirujuće sastojke. Među najboljima je aloe vera, namijenjena svim tipovima kože.

Također, bitno je razmisliti o prehrani i lifestyleu, sve se to vidi na koži lica.

Muška koža može postati masna, ovisno o disbalansu sebuma te neurednom načinu života. I spavanje utječe na ljepotu, bitno je koži pružiti kvalitetan san.

ZA SVAKI TIP KOŽE Ulje lješnjaka omekšava i vlaži kožu, regulira lučenje masnoće

S vremenom ten postaje neujednačen i pojavljuju se bore - tu uskače retinol, vrhunski sastojak protiv znakova starenja kože.

- Česti problemi muške kože s vremenom su i akne te hiperpigmentacija. Dobro je koristiti i kreme sa zaštitnim faktorom, kako bi koža ostala ujednačena i bez prijevremenih bora - naglasila je dermatologica za CNN.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare