Obavijesti

Lifestyle

Komentari 35

Brijem bradu svaki dan od svoje 15. godine, ali i dalje sam lijepa

Brijem bradu svaki dan od svoje 15. godine, ali i dalje sam lijepa

Sve je počelo u školi, kada je na svom licu ugledala tri duge crne dlake koje je brzo počupala. Tada još nije razmišljala o tome, sve dok nisu počele još više rasti. Počela se brijati svaki dan jer ju je bilo sram

VIDEO

Torri Sunshine dijagnosticiran je sindrom policističnih jajnika kada je bila tinejdžerica i imala 13 godina, i od tada brije dlake na licu - ali to je ne sprječava da voli samu sebe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bradata žena 01:06

Iako brije bradu svaki dan od svoje 15. godine i dalje se osjeća vrlo lijepom. Amerikanka Torri ima problema sa stanjem koje utječe na rad ženskih jajnika, koje može uzrokovati niz simptoma od neredovitih i obilnih mjesečnica do viška takozvanih 'muških' hormona.

Žene iskreno otkrile što misle o dlakama na muškarcima: 'Bio je to razlog zašto sam prekinula...'
Žene iskreno otkrile  što misle o dlakama na muškarcima: 'Bio je to razlog zašto sam prekinula...'

Sve je počelo u školi, kada je na svom licu ugledala tri duge crne dlake koje je brzo počupala. Tada još nije razmišljala o tome, sve dok nisu počele još više rasti. Počela se brijati svaki dan jer ju je bilo sram, no sada se toliko navikla na britvicu da joj je to normalno.

S vremenom je Torri naučila voljeti sebe, a ne sramiti se.

- Moram se brijati svaki dan. Svaki put kad izađem u javnost moram se obrijati. Radim od kuće tako da srećom ne moram svaki dan van, ali svakako bi trebala svakodnevno to činiti - kaže djevojka.

Išla je u 6. razred kada je mama primijetila da imam tri duge crne dlake na licu.

- Povukli smo ih i nisam primijetila da su se pojavile neko vrijeme, a onda sam se ubrzo morala početi brijati svaki dan, a u svojim ranim 20-ima morala sam naučiti kako prekriti bradu. Čak sam imala i poremećaj prehrane - ispričala je.

Sindrom policističnih jajnika ju također čini izuzetno umornom 90% vremena, a kad dobije menstruaciju, ona je izuzetno bolna i obilna.

Ovo stanje je vrlo često i pogađa svaku desetu ženu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Mnogi simptomi su iscrpljujući za žene koje ih doživljavaju. Kao i debljanje, višak dlaka na licu ili tijelu i obilne mjesečnice, uobičajeni su simptomi s kojima se suočavaju osobe koje pate uključujući čak i neplodnost.

Iako je oko 12-21% žena u reproduktivnoj dobi globalno pogođeno, procjenjuje se da oko 70% žena ostane nedijagnosticirano. Unatoč tome što je posjetila niz endokrinologa i ginekologa, Torri je smatrala da joj je dijagnoza brzo postavljena u usporedbi s nekim ženama koje godinama čekaju na svoju.

- Liječnici su mi prilično brzo postavili dijagnozu s obzirom na moje simptome - otkrila je. Otkako joj je dijagnosticiran, Torri se isprva borila s realnošću da ima sindrom policističnih jajnika, koji se trenutno može samo liječiti, a ne izliječiti.

Stručnjakinja za ljepotu: Ove dlake na tijelu nemojte čupati
Stručnjakinja za ljepotu: Ove dlake na tijelu nemojte čupati

Borba sa simptomima nije uvijek bila podnošljiva i priznala je da je u prošlosti dopustila da joj višak dlaka na licu 'uništi' život. 

- Dlake na licu su me uništavale i upravljale mojim životom, ali sada sam došla do toga da potpuno prihvaćam sebe i radim na sebi. To me više ne definira niti upravlja mojim životom. Gledam na to samo kao na nešto s čime se moram nositi i što me iritira jer znam da ima toliko nevjerojatno lijepih i prekrasnih stvari o meni, a ovo je samo jedna sitnica - iskrena je Torri.

Stekla je veliki broj pratitelja na društvenim mrežama, gdje otvoreno dijeli svoj svakodnevni život i probleme s kojima se nosi, ali i svoje zavidne blogove o putovanjima sa svojim suprugom Mattom.

Mnoge je inspirirala da nauče prihvaćati svoje dlake.

- Otvoreno govorim o tome od 15-te godine, i za sve ostale žene koje pate u tišini. Osjećam se viđeno i to je iscjeljujuće jer postoji toliko srama oko ženskih dlaka na licu da smo svi zajedno u ovome i svi razumijemo ovu tihu borbu. Otvoreni razgovor o ovome čini mi se kao najvažnija stvar koju sam ikada učinila - kaže.

Tri razloga zašto najzgodnije žene padaju na dlakave tipove
Tri razloga zašto najzgodnije žene padaju na dlakave tipove
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje