To je to što me zanima!

Na dan izgube 5500 kalorija, a mjesečno odvoze i po 3500 km

Tour of Croatia - na utrci nastupa 8 naših biciklista. Skupljaju bodove za nastupe na Europskom i Svjetskom prvenstvu te Olimpijskim igrama. Vozit će se od Osijeka do Zagreba
Vidi originalni članak

Ovogodišnja biciklistička utrka Tour of Croatia od 19. do 24. travnja ima etapu više te nastupaju timovi iz najvišeg ranga Svjetske biciklističke organizacije, pa je zahtjevnija od prošle. Nastupa i osam hrvatskih biciklista u različitim timovima. 

- Nakon statičnog i bazičnog dijela priprema, biciklisti mjesečno prolaze oko 3500 kilometara i u sezoni nastupaju na 75 do 90 utrka. Hrvatskim biciklistima Tour of Croatia je najvažniji cilj sezone i prilika da na domaćem terenu osvoje bodove koji će im osigurati nastupe na Europskom i Svjetskom prvenstvu te Olimpijskim igrama - kaže Vladimir Miholjević, organizator utrke Tour of Croatia i bivši hrvatski profesionalni biciklist.

Objašnjava da biciklisti tijekom treninga potroše oko 3000 kalorija, a često njihova dnevna potrošnja prelazi 5500 kalorija. Kako bi uspjeli nadoknaditi utrošeno, biciklisti pažljivo raspoređuju sve potrebne nutrijente kroz više obroka. Dio energetskih potreba zadovolje i biranim suplementarnim pripravcima.

Prva etapa utrke (Osijek - Varaždin) dugačka je 235 kilometara, a druga etapa (NP Plitvička jezera - Split) prepuna je uspona i brežuljaka. Treća i četvrta etapa (Makarska - Šibenik i Crikvenica - Učka) ne ostavljaju puno vremena za predah. Nakon pete etape (Poreč - Umag), posljednja etapa starta u LifeClass Termama sveti Martin i završava na Trgu sv. Marka u Zagrebu, gdje je proglašenje pobjednika u ukupnom poretku.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Lego kockica 06.04.2016.

    svaki dan napravim 23 km minimalno... do posla i natrag

  • Filomena 04.04.2016.

    imaju dobro ispeglane guze :)))

  • Eva B. 04.04.2016.

    Eee da sami znate kolko ja izgubin zivaca kd mi se naprde ispred pa setaju mako livo malo desno pa u paru cakulaju uhhhh dode mi da kupin ralicu i ka snig zguram sa strane

Komentiraj...
Vidi sve komentare