To je to što me zanima!

Na današnji dan slavimo LEGO kockice: Omiljenu igračku koja potiče maštu i kreativnost

LEGO kockice dio su 'univerzalnog sistema', tako da se one iz 1958. godine i dalje mogu kombinirati i spajati s kockicama koje se proizvode danas, bez obzira na to kojem setu pripadaju
Vidi originalni članak

Da Danci jako dobro znaju kako treba izgledati dječja igra, dokazuju i planetarno popularne LEGO kockice koje je izumio Ole Kirk Kristiansen 1934. godine. Ime je nastalo od izraza ‘leg godt’, što na danskom znači ‘dobro se igraj’.

DANAS SLAVIMO Prva piva u limenci prodana je 1935., a otvarala se ključem

Omiljena igračka mnogih generacija potiče maštu, kreativnost, finu motoriku i kognitivno razmišljanje. Prema proračunima tvrtke, šest kockica iste boje može se kombinirati na 915 milijuna načina. Prvo je Ole osmislio drvene igračke, a 1949. godine sa sinom je proizveo prvu verziju šupljih ‘ciglica’ s cjevastim ‘gumbićima’ za lako sastavljanje i rastavljanje.

UDOBNOST I KOMFOR Danas proslavimo - trenirku: Navucite je i budite komotni

Još jedna zanimljivost je i ta da su LEGO kockice dio 'univerzalnog sistema', tako da se one iz 1958. godine i dalje mogu kombinirati i spajati s kockicama koje se proizvode danas. Bez obzira na to kojem setu pripada, svaki djelić je kompatibilan s drugim dijelom te dopušta ljudskoj mašti i kreativnosti da se u potpunosti izrazi. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare