Lifestyle

Komentari 0

Djeci kupite drvene igračke: Dobre su za okoliš i dulje traju

Djeci kupite drvene igračke: Dobre su za okoliš i dulje traju

Drvene igračke dulje traju i neće se razbiti. Također, potražite igračke i od drugih obnovljivih tvari, poput prirodnog kaučuka, organskog pamuka, vune ili bioplastike na bazi biljaka

Priroda treba djecu i djeca trebaju prirodu. Ona je važna za naše mentalno i fizičko zdravlje.

POGLEDAJTE VIDEO: Eko slamčice i žličice

Iz jednostavne aktivnosti, kao što je penjanje na stablo, djeca će razviti koncentraciju, odlučnost, hrabrost i motoričke sposobnosti, kaže Kate Blincoe, autorica knjige 'Green Parenting'. Kate se temom zaštite okoliša bavi više od deset godina, a u ovoj knjizi želi potaknuti roditelje da s djecom istraže prirodu.

- Tehnologija je drastično promijenila način na koji se djeca danas igraju i provode slobodno vrijeme. Uz televiziju na zahtjev i prilagođene programe nestao je koncept čekanja omiljene emisije ili crtanog filma - kaže autorica i potiče roditelje da s djecom izrađuju igračke.

- Većina smeća iz domaćinstva može se iskoristiti za izradu dječjih igračaka, kao što su rakete napravljene od boca ili automobili od kartona - ističe Kate i dodaje da kad kupujete, birate igračke od drva, jer plastika nije razgradiva.

Drvene igračke dulje traju i neće se razbiti. Također, potražite igračke i od drugih obnovljivih tvari, poput prirodnog kaučuka, organskog pamuka, vune ili bioplastike na bazi biljaka.

- Plastiku je u potpunost nemoguće izbjeći pa birajte igračke od kvalitetne plastike koje će trajati godinama, kao što je Lego. Imajte na umu i da uvezene igračke mogu sadržavati olovo, a otkriveno je da čak i niska razina olova u krvi djece utječe na njihov IQ - zaključuje.

Najčitaniji članci