To je to što me zanima!

Na dražbi možete kupiti kosti jednog od najvećih tiranosaura

Britanska aukcijska kuća Christie’s planira početkom listopada prodaju kostura jednog od najvećih poznatih primjeraka tiranosaura, objavila je tvrtka u srijedu
Vidi originalni članak

Tyrannosaurus rex poznat kao 'Stan', star oko 67 milijuna godina otkriven je 1987. u Južnoj Dakoti. Otkrio ga je amater paleontolog Stan Sacrison.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Pokazao ga je tada znanstvenicima koji su ga pogrešno identificirali kao triceratopsa - kazao je voditelj odjela za znanost i prirodoslovnu povijest dražbovne kuće James Hyslop.

Triceratopsi su relativno česti u paleontološkom svijetu pa kosti nisu privukle mnogo pažnje sve dok ih Sacrison 1992. nije odnio u institut Black Hills u Južnoj Dakoti.

DRAŽBA U BOSTONU Pramen Lincolnove kose prodan je za više od pola milijuna kuna

- Znanstvenici su tamo prilično brzo utvrdili da u rukama imaju nešto poprilično posebno”, kazao je Hyslop.

Prekategorizirali su Stana u T. rexa i pokrenuli potragu za preostalim kostima. Otkrili su 188 od oko 300 kostiju koliko se vjeruje da su ti tiranosauri imali, kazao je Hyslop.

Većinu kostura tiranosaura drže muzeji ili privatne institucije, a ova je dražba prilika privatnom kolekcionaru da se domogne kostura.

NAJSKUPLJA NA SVIJETU Birkinica od krokodilske kože prodana za gotovo 2 mil. kuna

Stan je dug 12 metara i visok četiri metra i bit će izložen u New Yorku. Znanstvenici su otkrili dva spojena vratna kralješka što znači da je životinja pretrpjela prijelom i preživjela.

Njegova vrijednost procijenjena je na između šest i osam milijuna dolara.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare