To je to što me zanima!

Na kožu s rozacejom nanesite vlažnu kremu i prije tuširanja

Rozaceja je učestala kronična kožna bolest koja zahvaća lice, često i oči, a u rjeđim slučajevima i druge dijelove tijela. Katkad mogu biti zahvaćene samo oči, bez kožnih promjena. Karakterizira ju crvenilo kože
Vidi originalni članak

Ako koristite formule s aktivnim sastojcima, koji se obično nalaze u anti-age kremama, predlažem da ih izbjegavate na mjestima gdje se pojavljuje rozaceja, jedan je od savjeta dermatologinje iz Los Angelesa, Kate Somerville.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti hiperpigmentacije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, rozaceja je progresivna bolest koja se pojavljuje na osjetljivim dijelovima lica i tijela te je zahtjevna za svakodnevno tretiranje, odnosno potrebno je prilagoditi svakodnevne rituale njege kože.

- Nekada mi klijentice vele da im je koža ujutro dobra, no nakon tuširanja pojavljuju se crvene mrlje, stoga im predlažem da stave hidratantnu kremu i prije nego odu pod tuš - otkriva britanska dermatologinja Justine Hextall za Vogue.

SUPER SAVJETI Diorov vizažist: Za postojanu šminku bitno je pripremiti lice hidratantnim kremama i bazom

Ovaj ritual će, naime, smanjiti gubitak vlage iz kož, tijekom tuširanja te smanjiti pojave crvenila.

OKVIR LICA Super trik: Idealan oblik obrva otkrit ćete tehnikom mapiranja

Dermatologinja ističe prednosti hidratantnih formula u obliku losiona, jer su lagani i mogu se nanijeti više puta tijekom dana.

KOSA ZA SVAKI DAN Vizualno sužavaju lice: 10 super frizura s razdjeljkom na sredini

Aktivne anti-age formule, poput Vitamina C i retinola, stručnjakinje predlažu držati dalje od mjesta na kojima se pojavljuje rozaceja, umjesto toga bolji su smirujući sastojci poput peptida i ceramida.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare