Lifestyle

Komentari 0

Diorov vizažist: Za postojanu šminku bitno je pripremiti lice hidratantnim kremama i bazom

Diorov vizažist: Za postojanu šminku bitno je pripremiti lice hidratantnim kremama i bazom

Peter Philips direktor je Diorove make-up divizije i zna sve trikove kako šminku učiniti trajnom te otkriva koje će se formule pobrinuti za postojanost šminke od jutra do mraka

Kad modna kuća Dior snima nove modne kombinacije, Peter Philips, jedan od najpoznatijih vizažista na svijetu, mora osmisliti make-up koji traje čitav dan.

- Prvo krenemo s rutinom hidratacije, najvažnije je dobro pripremiti lice. Stavljam serum za lice, pa onda i serum za područje oko očiju. Zatim ide baza za lice, koju stavljam i na područje oko očiju te na kapke, koja pomaže da puder bude postojan satima - komentirao je Philips, piše Byrdie.

POGLEDAJTE VIDEO: Make-up inspiriran optičkim varkama

Hoće li make-up trajati čitav dan, ovisi o tome kako je lice pripremljeno.

Koža lako može pokazati neželjeni, pretjerani sjaj, a u smirivanju tog procesa pomažu koraci koji su prethodili šminkanju.

Baze su formule koje predlažu mnogi vizažisti, one se brinu o tome da puder ili tonirana krema sjednu na lice ravnomjerno. Formule ovog tipa često matiraju, pa lice odmah djeluje kao da je 'obrađeno'.

Ipak, prvi korak, odnosno dobra hidratacija je najvažnija, kako bi lice bilo dobro nahranjeno te što manje 'divljalo' tijekom dana.

Najčitaniji članci