To je to što me zanima!

Na Krku: Idila usred maslinika u lijepom i modernom okruženju

JEDINSTVENA U masliniku stabla su zadržana kako bi se uklopila u novo okruženje koje je moderno, ali i funkcionalno. Vila je uređena luksuzno i minimalistički
Vidi originalni članak

U unutrašnjosti otoka Krka, u malenome mjestu Linardići, pozornost plijeni kuća za odmor - Villa Margari.

Ona predstavlja jedinstveni spoj prirode i najsuvremenijih arhitektonskih rješenja. Osim toga, Villa Margari je smještena u središtu maslinika u kojem su sva stabla zadržana.

PREPORUKE DIZAJNERA Pripremite dom za mračne dane uz najbolje savjete dizajnera

Ideja je bila napraviti kuću za odmor s četiri jedinice za iznajmljivanje. Ova kuća za odmor spaja jednostavnost i funkcionalnost te nudi ugođaj haciende s niskim prizemljem, zidovima i dvorištem. Izmiče se maslinama, ali je, s druge strane, dio maslinika.

- Jedan od ključnih ciljeva bio je taj da smo željeli aktivirati čitavu parcelu koja nas se jako dojmila veličinom i predivnim starim maslinama koje smo željeli zadržati te ih u potpunosti uklopiti u novom okruženju - rekao je Pero Vuković, osnivač arhitektonskog ureda ARHIV, koji je bio zadužen za projektiranje ove mediteranske oaze.

Dodaje da su “kućice”, koje su se izmicale maslinama, tako ujedno definirale i svoju prostornu logiku te su spojene preko uglova. Okoliš je sastavni dio ove vile, a miris masline osjeti se i u spavaćoj sobi. Za mini zelene mirisne oaze korišteni su lavanda, smilje, bosilje i slično, dok se na krovu saune nalaze agave.

PORAŽAVAJUĆ EFEKT Evo kako način na koji roditelji koriste mobitel utječe na djecu

Dvorište Ville Margari popločano je prirodno crvenim betonskim opločnicima, složenima u rimski vez, koji prate kružnu geometriju središnjeg dvorišta. Bazen u središtu napravljen je od posebnog materijala sličnog sitnom bijelom kuliru, bez fuga, spoja i s nježno zaobljenim rubovima, a prelijeva se po kraćoj strani.

Interijer je funkcionalan, jednostavan i obogaćen s puno prirodnih detalja. Jedna od posebnosti Ville Margari je i da su sve klizne staklene stijene skrivene tako da “kližu u zid”. Kad su potpuno otvorene, kao da i ne postoje.

ZASTRAŠUJUĆI PODATAK Većina ljudi ne čisti ovaj aparat u kući, a najprljaviji je od svih

- Htjeli smo stvoriti novi osjećaj luksuza, koji se ne očituje kroz razmetanje, nego kroz suptilnu mogućnost mira, odmora i uživanja. Investitorice su kasnije kući dodale i naziv - quiet living - objasnio je Vuković.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • iinvidico 28.10.2020.

    Kod nas na sjeveru pocele su nicati slicne kuce za odmor sa bazenom po brezuljcima.. to je pravi odmor, a ne preznje na suncu na plazi...

  • StjepanValjak 28.10.2020.

    Ako ideš na more onda ne ideš u kuću na vrh Krka 15-20 km zračne linije do mora.Tako možeš i doma biti za badava

  • be yourself 28.10.2020.

    Kakve su to kutije razasute po dvorištu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare