To je to što me zanima!

Na VukovArtu petero istaknutih svjetskih street art umjetnika

Ovogodišnji VukovArt održat će se pod motom 'Give Me 5'  od 22. kolovoza do 5. rujna, a ugostit će u Vukovaru neka od najpoznatijih imena svjetske street art scene
Vidi originalni članak

Kako se ističe u najavi, projekt VukovArt pokrenut je kao novi koncept u razvoju umjetnosti s ciljem oblikovanja novog vizualnog identiteta grada Vukovara. S 18 urbanih Street Art umjetničkih djela nastalih u protekle tri godine, koje potpisuje desetero vrhunskih svjetskih muralista i šestero svjetskih 3D anamorfnih umjetnika,  Vukovar je postao prepoznatljiv kao Galerija na otvorenom i izvan granica Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO (Vukovarac dobrog srca):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovogodišnji moto festivala je "Give Me 5" zbog petero novih svjetskih umjetnika koji će oslikati pročelja pet vukovarskih zgrada: OKO (Hrvatska), Tea Jurišić (Hrvatska), Boogie (Švicarska), Eugen Varzić (Hrvatska) i Arsek & Erase (Bugarska).

Kao i svake godine, festival će ponuditi i ostale programske aktivnosti, biciklijade, predavanja, radionice, koncerte, panel diskusije i izložbe.

Ostvarena je i suradnja s Akademijom za umjetnost i kulturu Osijek koja se očituje u studentskim izložbama i predstavama.

MANDIĆI IZ VRANJICA Beba Katica nastavit će četvrtu generaciju kuhara ove obitelji

Nadalje, ove godine, 2nd Vukovar Half marathon bit će zbog covid-19 situacije održan virtualno.

Nositelj projekta je Grad Vukovar, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sve aktivnosti moguće je pratiti na Facebook stranici, Instagramu, YouTube kanalu i web stranici Vukovart-a.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare