To je to što me zanima!

Nabavite je: Točkasta begonija prekrasan je ukras za svaki dom

Točkasta begonija je poznata i pod nazivom Polka Dot Begonia. Riječ je o zimzelenoj biljci iz porodice Begoniacaea, a potječe iz tropskih krajeva Brazila
Vidi originalni članak

Točkasta begonija je posebna po svojim velikim bijelim točkicama. Ona će uljepšati svaki prostor i dati mu poseban šarm.

POGLEDAJTE VIDEO (Studentica izrađuje biljne terarije):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mnogi dizajneri interijera iz tog razloga se odlučuju za ovu biljku. Pristaje svakom prostoru, a čak ni u kutu prostorije neće proći nezapaženo. Možete je staviti bilo gdje, a mnogi se odlučuju za dnevni boravak kako bi bila u centru pozornosti, s obzirom na to da je riječ o poprilično lijepoj i neobičnoj zelenoj biljki.

ZA UGODAN DOM 5 najmirišljavijih sobnih biljaka

Inače, točkasta begonija je poznata i pod nazivom Polka Dot Begonia. Riječ je o zimzelenoj biljci iz porodice Begoniacaea, a potječe iz tropskih krajeva Brazila. Iako je lijepa, iziskuje puno pažnje.

TREBAJU HRANJIVE TVARI Neka uistinu ožive: Sobne biljke također treba gnojiti, evo kako

Kako je riječ o tropskoj biljci, potrebno je oponašati njezino prirodno stanište. To uključuje puno indirektne svjetlosti i vlažnu, humusnu zemlju. Najčešće cvijeta tijekom kasne zime do proljeća. Potrebno ju je prihranjivati svaka dva tjedna od zime do jeseni.

Brinite se za nju, jer ona će vaš trud nagraditi i pružiti vam prekrasnu dekoraciju u domu. Ova zelena i točkasta ljepotica lako se uklapa u svaki interijer te mu pruža prekrasan i jedinstven izgled. Točkastu begoniju možete nabaviti u većini vrtnih centara. Osim što je izuzetno lijepa, odlično je i to što može izrasti čak i do dva metra visine te tako postati prava zelena vladarica vašeg interijera.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • sexy_trubadur 25.08.2021.

    begonija sa ospicama ???

  • 24.08.2021.

    Prvi put vidim tockastu begoniju

  • Viktorija65 24.08.2021.

    gdje mogu kupiti točkaste begonije

Komentiraj...
Vidi sve komentare