To je to što me zanima!

Najbolji ajvar se krčka barem dva sata, a donosimo i super recepte za chutney, relish, pesto

Birajte svježe i što mesnatije ravne rog paprike te kvalitetno ulje. Sameljite ih u mašini za meso da ajvar bude kremastiji. Pripremite i fini pesto od bosiljka
Vidi originalni članak

Staklenke podsjećaju na obiteljsku tradiciju spremanja zimnice. Zbog toga, ali i zbog uštede mnogi se prisjećaju kako su to radile njihove bake pa pripremaju finu zimnicu, a osobito umake koji su nezaobilazni. Posebno mjesto zauzima ajvar. Osim njega, tu je i pinđur. On je zimnica od paprike i rajčice koja se lako, brzo i jednostavno radi, a rijetko tko ga ne voli. Ovaj umak potječe iz Makedonije, a razlikuje se od ajvara po tome što se pinđur uz paprike radi i od rajčica. Zato, iskoristite preostale rajčice iz vrta i cijelu zimu uživajte u ukusnom umaku koji možete kombinirati s mesom ili čak sendvičima.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare