To je to što me zanima!

Najbolji pokloni za djecu koja imaju previše igračaka

Današnja djeca su bombardirana gomilom igračaka koje dobivaju od roditelja, baka i djedova, prijatelja roditelja, kumova, tetki, stričeva i svih ostalih ljudi u svojem životu
Vidi originalni članak

Ta neograničena količina igračaka vrlo često završi u nekoj kutiji ili na nekom prije određenom mjestu u kući "gdje ne smetaju" jer realno većina djece imaju po jednu (maksimalno do 3 igračke) s kojima se stvarno igraju, a ostatak nakon inicijalnog interesa, završi odbačeno sa strane.

Malo smo se poigrali s idejama kako doskočit problemu kupnje poklona za djecu i napravili mali popis ideja koje su praktične, cjenovno prihvatljive i edukativne za djecu.

1. Godišnja ili obiteljska ulaznica za muzej, dječje kazalište i sl.

Kod ovakvog poklona je teško pogriješiti. Većina kazališta, muzeja, pa čak I ZOO imaju jednu ili obje opcije ulaznica, a ovakav poklon nije vremenski ograničen pa pruža roditeljima mogućnost organizacije kako bi najbolje moguće iskoristili poklon. U čemu je bonus za dijete? Nova iskustva stvaraju nove ideje, povezuju se dobivene informacije i potiče razvijanje logičkog i kritičkog razmišljanja.

2. Obiteljski izlet

Većina roditelja stalno planira ovaj izlet, onaj izlet, ovakav ili onakav izlazak/doživljaj, ali rijetko kad, najviše zbog pomanjkanja slobodnog vremena, planovi ostanu samo planovi. Iznenadite ih kupnjom bona za izlet u jedno od brojnih izletišta ili seoskih domaćinstava, gdje će cijela obitelj uživati u odmaku od svakodnevice. Ovakav poklon može biti skup, ali se često varijacije mogu naći na portalima za grupnu kupnju. Ovaj poklon je jako koristan jer ima edukativni element - djeca će se često na seoskim domaćinstvima susresti sa raznim domaćim životinjama, jesti domaću/neprerađenu hranu te vidjeti kako izgleda uzgoj hrane i sam život na selu.

3. Knjige i slikovnice

U Hrvatskoj ima više nakladničkih kuća sa serijama knjiga posvećenih za djecu, ali ne pišemo tu o klasičnim dječjim bajkama. Nabavite mozgalicu, edukativnu knjigu, slikovnicu i slično čiji cilj je pomoći u razvoju kognitivnog mišljenja, sitne motorike i logičnom razmišljanju. Jedan od primjera je nakladnička kuća Element i njihovo izdanje Jesen-Zima (velika knjiga za predškolce).

4. Lopta, badminton, frizbi...

Omiljene igračke mnogih prošlih generacija pale su u drugi plan, prvo mjesto preuzevši YouTube, crtani filmovi, videoigre i slično. Svi doktori, dječji i ini savjetnici konstantno upozoravaju da nove generacije su sve deblje, manje se kreću, ne razvijaju se fizički kako bi trebale, a sve zbog pomanjkanja fizičke aktivnosti. Doskočite tome kupnjom neke igračke za koje se treba izaći na igralište. Badminton ili bacanje frizbija će djecu zabaviti i izmoriti, što garantira zdravlje i dobar san.

5. I na kraju dar darivanja...

Mnogi se žale da današnja djeca nemaju empatije za nikoga i ništa, ali ne pričaju o tome kako je do toga došlo. Empatija se uči, i možda najveći dar za svako dijete je naučiti davati i dijeliti. Proučite dobrotvorne organizacije u blizini i neka dijete izabere kojoj organizaciji bi nešto poklonilo. Npr. može pokloniti stare igračke organizaciji koja pomaže djeci i obiteljima, s novcem skupljenim u kasici-prasici kupiti hranu za životinje i pokloniti skloništu i sl.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • miko2312 20.03.2017.

    Nemam djecu ali moje djete ce imat pravo samo na 1 igracku, nema kupovine gluposti, ima da mu grana bude puska, kamen autic, neka sam pravi igracke kao sto sam ih ja pravio, ima da se igra u blatu i bari vode a ne auticima, slobodno vrjeme samo citanje kakva igra crna.

  • retita🦋 19.03.2017.

    Ljubav!:)

  • MOC JE U ZNANJU 19.03.2017.

    6. Kuče , mače , papagaja, ribice , kornjače , miša . .-)))))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare