To je to što me zanima!

Najbolji savjet za njegu kovrča - sve počinje od pravilnog pranja

Ako je kosa jako zapetljana, koristite regenerator prije šampona. Pranje započnite s toplom vodom, no onda se prebacite na hladnu da bi 'zapečatili' krajeve, a kosu ostavite da se osuši na zraku
Vidi originalni članak

Svaki tip  kose ima svoje specifične potrebe i zahtjeva drugačije režime njege te sredstva. No, ako imate kovrčavu kosu postoji jedan trik koji doista čini razliku, tvrdi slavna frizerka Miko Branch.

Ta je osnivačica poznatog brenda za njegu kose Miss Jessie's rekao kako pravilna njega za kovrčavu kosu započinje već pod tušem.

Pogledajte kako sami možete najbolje prekriti sijede:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kovrčava kosa je po svojoj prirodi vrlo suha i tankih vlasi, stoga je nužno koristiti proizvode za pranje namijenjene isključivo vašem tipu kose. Od vitalne je važnosti dobro je hidratizirati i spriječiti petljanje tankih vlasi, piše Mind&Body Green.

NJEGA KOSE 12 top namirnica koje jačaju kosu i daju sjaj pramenovima

Sve je u pranju

Važno je sljedeće - pomoću tople vode očistiti vlasište kako biste klonili nakupljanje, prljavštinu i znoj, zatim se prebaciti na hladnu vodu da biste 'zapečatili' krajeve. Dobar je trik, ako je kosa jako zapetljana, prvo koristit regenerator, a potom šampon, jer je tada nećete toliko lomiti kod pranja.  Uvijek koristite češalj sa širokim zubima za nježno odvajanje i ručnik od mikrofibre.

Što se tiče raščešljavanja, napravite to još pod tušem kad je na kosi regenerator i potom isperite te više nemojte češljati.

NE MORA BITI MUKA Najbolji trikovi za puštanje šiški, ovisno o vašem tipu kose

- Ne koristite fen za sušenje, uvijek kovrčavu kosu sušite na zrak i isplanirajte pranje u vrijeme kada si to možete dopustiti - ističe Branch. 

U slučajevima kad je ipak prehladno za to, tada bi trebali koristiti difuzor s postavljenom sušilicom za puhanje.
 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sanja_03 27.06.2020.

    Kovrčava kosa jeste suha, ali vlasi su debele, a ne tanke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare