Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Najbolji trikovi za puštanje šiški, ovisno o vašem tipu kose

Najbolji trikovi za puštanje šiški, ovisno o vašem tipu kose

Upravo zato jer znaju kolika muka puštanje šiški može biti, puno će žena razmisliti prije nego ih odrežu. No ne mora biti baš tako, savjetuje frizer koji kaže da se izrastanje treba prilagoditi tipu vaše kose i šiškama

VIDEO

Čak i sama fraza 'puštanje šiški' kod većine žena će izazvati uzdahe negodovanja, jer koliko god volimo promjene, većina žena zna da nije lak zadatak ponovno ih pustiti.

Šiške dolaze u svim oblicima - od ravnih i kratkih to tzv. zavjesa koje se produljuju prema licu, onih na stranu, kovrčavih i drugih verzija. Važno je naglasiti kako postupak puštanja ne može biti isti za sve, kažu frizeri.

Pogledajte video kako sami možete pokriti sijede:

Pokretanje videa...

05:45

Kako pustiti ravne šiške?

Ove šiške imaju oštru liniju, čisto su izrezane i obično su oblikovane ravno, bilo od prirodne teksture ili se tako stiliziraju nakon pranja. Zbog toga su ove šiške najteže za puštanje.

- Puštanje ovakvih šiški uvijek nosi jedno razdoblje frustracije, uglavnom zbog toga što se ne stapaju i ne spajaju s ostatkom kose - kaže slavni frizer Marcus Francis, ambasador marki za novi prirodni brend Better Natured.

Reuters/Pixsell

Što je onda najbolje učiniti? Francis predlaže odlazak frizeru te omekšavanje kutova šiški rezanjem vrlo malog presjeka pod kutom od 45 stupnjeva, tako da imaju malo više veze s ostatkom kose, što se može učiniti sa škarama ili trimerom. Općenito, 'mekše' šiške bolje izgledaju kad izrastaju, pa vam je to cilj, piše Mind&Body; Green.

Kako rastu valovite šiške?

Valovite šiške mogu biti u potpunosti preko čela, dio u središtu (a la zavjesa) ili pak na stranu. Budući da je tekstura valovita, nemaju u potpunosti jasan rub, jer će svaki zavoj ili potez kosi pružiti neko svojstveno kretanje.

Izgledaju fantastično: Pogledaj kako frizura mijenja cijeli izgled
Izgledaju fantastično: Pogledaj kako frizura mijenja cijeli izgled

- Općenito valovite šiške lakše izrastaju, a možete im pomoći u tom procesu tako da skratite nekoliko pramenova uz lice prema njima, s čime će se još više uklopiti i dati pomalo 'shaggy look' vašoj frizuri u osnovi čineći nekoliko slojeva uokvirivanja lica malo dužim od samih šiški - objašnjava Francis.

Puštanje kovrčavih šiški

Ovo su definitivno šiške koje najlakše rastu, odnosno više ili manje možete preskočiti neugodnu fazu izrastanja s nekoliko stilskih trikova.

- Tekstura kovrča je gipka i možete ih uvrtati ili oblikovati kako bi se pretvorila u ostatak kose. U tome će vam pomoći razne kreme za oblikovanje, osobito krajeva kovrči, prema vlastitoj želji. Započnite ovaj postupak dok se kosa suši na zraku, a ako želite malo više volumena u tom području, ubrzajte proces ručnikom od mikrovlakana kako biste uklonili nešto vode i povećali volumen.

Pixsell

Savjeti za stiliziranje šiški kod svih tipova kose:

Podijelite ih

Stiliziranje šiške u sredini poput zavjesa jedna je od mogućnosti kako ih možete puštati, kaže Francis, naravno ako vam takve pristaju licu.

Pomičite ih

Pomicanje ravnih šiški na stranu obično je lakše uz malo oblikovanja trimerom, jer tada lakše padaju i bezbolnije rastu.

Pričvrstite ih

U tu svrhu koristite razne ukosnice uz pomoć kojih možete šiške zalizati ili pak natapirati i pričvrstiti na stranu, ovisno što više odgovara uz ostatak kose.

Koristite dodatke

Ako pričvršćivanje špangama ne uspije, tada koristite trake za kosu, marame i razne šešire dok ne prođete najgoru fazu.

Ove jednostavne ljetne frizure možete napraviti u par minuta
Ove jednostavne ljetne frizure možete napraviti u par minuta

Treba li rezati šiške prilikom njihova puštanja?

Često mislimo da je ne diranje kose jedini način da je učinkovito pustimo, no to ne vrijedi i za šiške, ističe Francis, koji postupak njihova omekšavanja vidi ključnim za izrastanje. Tek tada ih neko vrijeme nećete morati dirati. Međutim, kad narastu dovoljno duge, trebali bi biti otvoreni za dodavanje nekoliko kraćih pramenova uz lice kako bi sve ljepše izgledalo te da nemate dva oštro odvojena sloja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...