To je to što me zanima!

Najbolji trik za rublje: Stavite vlažnu maramicu u veš mašinu

Uz pomoć vlažne maramice uštedjet ćete si hrpu vremena i živaca, a ključno je ne staviti više od tri maramice na 7 do 8 kilograma rublja. Ona će vam skupiti sve mucice i dlake
Vidi originalni članak

Prosječna osoba troši oko četiri sata tjedno na pranje rublja, a iako moderne perilice većinu 'posla' obavljaju same, rezultat pranja može se značajno poboljšati jednim jednostavnim trikom. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ova metoda osobito je korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i one koji posjeduju puno odjeće tamnih boja, a riječ je o stavljanju vlažne maramice u perilicu prije nego ubacite rublje.

USVOJITE TU NAVIKU Vrata perilice rublja je između pranja bolje uopće ne zatvarati

Rezultati će biti vidljivi odmah te doista premašuju očekivanja - odjeća će biti bez dlačica i mucica jer vlažne maramice djeluju kao 'apsorber' za njih, piše Bright Side

Kako to ispravno izvesti?

Važno je pravilo da na svaku mašinu veša (otprilike 7 do 8 kilograma rublja) ne stavite više od 3 vlažne maramice odjednom. Kad se bubanj počne okretati, vlažne će se maramice umiješati u odjeću te skupljati dlake i krzno, a kod svakog pranja koristite novu vlažnu maramicu koju ste netom izvukli iz paketa.

Ono što je važno je da vlažne maramice budu dovoljno čvrste i guste da se ne raspadnu tijekom ciklusa pranja, a to možete provjeriti tako da ih s rukama pokušate pokidati. Ako ne uspijete ili vam je za to potrebno puno snage, dovoljno su čvrste.

NA SVE NAČINE Mislite da znate napraviti jaja? Evo u čemu većina ljudi griješi

Nikako nemojte koristiti papirnate maramice umjesto vlažnih - one će se raspasti i rublje će imati s još više mucica te izgledati još gore. Neće vam pomoći ni maramice za skidanje šminke.

Ako ne želite da odjeća apsorbira miris vlažne maramice, odaberite one antibakterijske ili bez mirisa, a možete i staviti više omekšivača koji će prikriti miris.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 12

  • kike1 10.03.2020.

    Ne stavljajte nikakve maramice .. ne zelim vrijedat ali tko je to reko nije bas pri pameti. Meni su ostale dvije vlazne maramice u dzepu stavio robu u masinu i zastropala se cijev povuklo u cijev i pokvarila mi se pumpa vode od masine. Na kraju naso vlazne naramice u cijevi za odvod od masine.

  • 10.03.2020.

    Ne znam zasto ste svi napali na savjet, pa odavno postoje maramice za skupljanje boje u masini...koristim ih vec jako dugo i jos mi niti jedna nije zavrsila u filtru niti zacepila ista...kako je usla u masinu, tako sam je izvadila van nakon pranja..

  • onomatopejaaa 10.03.2020.

    Naravno da imam pametnu ženu koja je poslušala ovako krasan savjet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare