Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
12 komentara

Najbolji trik za rublje: Stavite vlažnu maramicu u veš mašinu

Uz pomoć vlažne maramice uštedjet ćete si hrpu vremena i živaca, a ključno je ne staviti više od tri maramice na 7 do 8 kilograma rublja. Ona će vam skupiti sve mucice i dlake

Trik za pranje rublja
Foto: Screenhoot
12 komentara

Prosječna osoba troši oko četiri sata tjedno na pranje rublja, a iako moderne perilice većinu 'posla' obavljaju same, rezultat pranja može se značajno poboljšati jednim jednostavnim trikom. 

Ova metoda osobito je korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i one koji posjeduju puno odjeće tamnih boja, a riječ je o stavljanju vlažne maramice u perilicu prije nego ubacite rublje.

USVOJITE TU NAVIKU Vrata perilice rublja je između pranja bolje uopće ne zatvarati

Rezultati će biti vidljivi odmah te doista premašuju očekivanja - odjeća će biti bez dlačica i mucica jer vlažne maramice djeluju kao 'apsorber' za njih, piše Bright Side

Kako to ispravno izvesti?

Važno je pravilo da na svaku mašinu veša (otprilike 7 do 8 kilograma rublja) ne stavite više od 3 vlažne maramice odjednom. Kad se bubanj počne okretati, vlažne će se maramice umiješati u odjeću te skupljati dlake i krzno, a kod svakog pranja koristite novu vlažnu maramicu koju ste netom izvukli iz paketa.

Ono što je važno je da vlažne maramice budu dovoljno čvrste i guste da se ne raspadnu tijekom ciklusa pranja, a to možete provjeriti tako da ih s rukama pokušate pokidati. Ako ne uspijete ili vam je za to potrebno puno snage, dovoljno su čvrste.

NA SVE NAČINE Mislite da znate napraviti jaja? Evo u čemu većina ljudi griješi

Nikako nemojte koristiti papirnate maramice umjesto vlažnih - one će se raspasti i rublje će imati s još više mucica te izgledati još gore. Neće vam pomoći ni maramice za skidanje šminke.

Ako ne želite da odjeća apsorbira miris vlažne maramice, odaberite one antibakterijske ili bez mirisa, a možete i staviti više omekšivača koji će prikriti miris.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Tema: To mi treba

Možda vas zanima i ovo:
Message