To je to što me zanima!

Najfit muškarac na svijetu jede osam sati, a 16 sati 'posti': S ovom prehranom sam izdržljiviji

Američki profesionalni CrossFit sportaš Rich Froning Jr. poznat je po tome što je postao prva osoba koja je četiri puta osvojila titulu 'Najfit čovjeka na zemlji'. Otkrivši isprekidan post, poboljšala mu se i snaga
Vidi originalni članak

Rich Froning je CrossFitov 'najfit muškarac na svijetu' koji je pronašao odličan savjet što se tiče dijete i, prema njemu, radi čuda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Posljednjih godinu i pol dana Rich jede sve svoje obroke između 12:30 i 20:30, što mu daje osam sati za jesti i 16 sati odmora od hrane. Kaže da je u vrijeme dok se pridržavao prehrane primijetio da to značajno poboljšava njegovo zdravlje. 

- Otkrio sam da mi ovo zapravo puno pomaže kod upala, a i povećao mi se i testosteron za otprilike šest mjeseci - kaže Rich za Men's Health.

No, osim na njegovo zdravlje, ovakva 'dijeta' imala je velik utjecaj i na kvalitetu njegovih treninga. 

- Jednostavno se općenito osjećam bolje. Problem koji sam imao prije je taj što bih jeo ujutro, bio zauzet treningom, a onda bih možda imao šejk ili dva tijekom dana jer zapravo nisam ništa ni jeo. Tada bih noću pojeo veći obrok ili dva. Kada bi trebao doći drugi trening ja sam već bio iscrpljen - rekao je Rich.  

- Ovaj način ishrane tjera me da jedem dva puta u pauzi između treninga, to je otprilike oko 13:00 do 15:30. Nakon toga se osjećam puno bolje i spreman sam za drugi trening, ne osjećam se više iscrpljeno - kaže Rich.  

Znanost definitivno podupire njegovo iskustvo. Povremeni post može poboljšati tjelesne performanse i detaljno opisuje kako su muškarci koji su postili 16 sati mogli izgubiti masno tkivo zadržavajući mišiće, objavilo je Sveučilište John Hopkins. Ispitanici su također vidjeli poboljšanja u kognitivnim performansama, zdravlju kardiovaskularnog sustava i manjem oštećenju tkiva.

Nakon što se natjecao više od deset godina, njegov novi plan prehrane potaknuo ga je da nastavi intenzivno trenirati i natjecati se.

- Prije dvije ili tri godine sam zaglavio, ali ovo mi je zapravo pomoglo. Osjećam se puno bolje - rekao je Rich.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Miguel de la spreda 26.09.2020.

    Ne kuzim za sta je ovo vazno!

  • ..Shadow.. 26.09.2020.

    LAŽ! Upravo suprotno! Sjetite se samo života na vagi gdje ljudi jedu 5-6 obroka dnevno ali izbalansiranih i smršave 30-40 kila u 3 mjeseca, naravno uz vježbanje. Kada organizam ima stalni izvor energije, malim obrocima, onda on to odmah i troši jer "zna" da će uskoro dobiti još, no kada satima čeka na izvor energije, onda akumulira dio tada pojedenog u zalihe!

  • EdgarAllanP 26.09.2020.

    a kad radi

Komentiraj...
Vidi sve komentare