To je to što me zanima!

Najmanja beba na svijetu sada može piti mlijeko i kupati se

Ryusuke Sekiya, beba koja je rođena u kolovozu prošle godine u Japanu sa samo 258 grama napokon može normalno funkcionirati. Sada ima više od 3 kilograma
Vidi originalni članak

Japanska beba Ryusuke Sekiya koja je rođena sa samo 258 grama napustila je bolnicu nakon šest pol mjeseci intenzivne skrbi i inkubatora. 

- Pije mlijeko i sada ga se može kupati. Tako samo sretna što ga mogu gledati kako raste - rekla je njegova mama, a iz bolnice je izašao sa više od tri kile

Mališan se rodio u kolovozu prošle godine hitnim carskim rezom jer mu težina u majčinom trbuhu nije rasla. Nakon poroda, brzo su ga smjestili na neonatalni odjel intenzivne njege gdje su upravljali njegovim disanjem i prehranom. Sve je išlo po planu te je dječak počeo dobivati na težiniNakon nekog vremena mogao je sisati i tada su liječnici znali da je ono najgore prošlo. 

Što se tiče beba rođenih s manje od 300 grama, postotak njihovih preživljavanja raste, iako je nizak pogotovo kada se radi o dječacima.

U svakom slučaju, takva djeca moraju biti pod posebnim medicinskim nadzorom prvih godina života. 

Slučajevi izlaska beba iz bolnice nakon nekoliko mjeseci za dječake rođene s premalom tjelesnom težinom zabilježeni su u Njemačkoj 2009. godine, kada je rođen dječak s 274 grama, te u Japanu 2009. za dječaka s 297 grama. Zatim slijede 2011. godine dječačić s 294 grama i 2015. od 289 grama. Djevojčice ipak drže rekord, curica koja je rođena 2015. u Njemačkoj težila je 252 grama.

STAO JE NA DLAN Najmanja beba na svijetu: Imao je tek 268 grama kada se rodio

Najmanja beba u Hrvatskoj

Najmanja rođena beba kod nas bila je curica, a imala je svega 410 grama. Preživjela je, no ne znamo puno detalja o njoj.

Najmanja beba koja je preživjela teške operacije je Maša Matić, živi u Zagrebu, a rodila se u 27. tjednu trudnoće. Imala je samo 450 grama i niz dijagnoza. U bolnici je provela prvih pet mjeseci života. Sada je odlično, a 22. prosinca prošle godine proslavila je prvi rođendan.

UVIJEK ĆE BITI SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 19.04.2019.

    Veliki borac...

  • gilera511 19.04.2019.

    Ljudima je pod normalno zatrudnit i rodit zdravo dijete a nismo ni svjesni koji je to blagoslov ustvari. Bravo malac 💪💪❤️❤️

  • 19.04.2019.

    Bravo bebo draga 💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare