To je to što me zanima!

Najtraženiji recept na Googleu u 2016. je složenac od mahuna

Nakon složenca od zelenih mahuna, na Googleu je najtraženiji bio recept za recept za prokulice, složenac od krumpira i umak od avokada -  guacamole
Vidi originalni članak

Najtraženiji recept u 2016. godini prema Googlu je složenac od zelenih mahuna, a slijedi ga recept za prokulice, složenac od krumpira i umak od avokada -  guacamole.

Nakon povrća, na red je došla i piletina u vinu. Omiljena je i piletina na talijanski koja se naziva tetrazzini, odnosno tjestenina s peradi ili morskim plodovima i gljivama u umaku od parmezana. 

Ovo je jedan od recepta za složenac od mahuna: 

Sastojci:

  • 50-60 dag svinjetine od buta (ili junetine)
  • 1 luk
  • 2 dl tekućeg domaćeg paradajza
  • malo ketchupa
  • vegeta
  • sol
  • papar
  • 60 dag očiščenih mahuna
  • mala šalica riže
  • 3 jaja, 3 žlice kiselog vrhnja – za preljev
  • 15 dag sira gaude

Priprema:

Mahune blanširati u slanoj vodi 15-tak minuta. Nakon toga ih dobro ocijediti u cjedilu. Na malo ulja pirjati nasjeckan luk i meso narezano na manje kockice. Začiniti, doliti paradajz i ketchup, podliti sa malo vode i pirjati poklopljeno uz povremeno miješanje i dodavanje vode 30 min.

Rižu u međuvremenu zakuhati u vodi i kuhati dok ne omekša (omjer za kuhanje 1:3). Jaja i kselo vrhnje pjenjačom izmiješati, posoliti (ili vegetiti). U namašćenu vatrostalnu posudu slagati red mahuna, zatim red riže, red mesa, opet red mahuna. Sve zaliti umakom od jaja i vrhnja i obilno posipati ribanim sirom trapistom.

Peći u pećnici 20-tak minuta dok se ne stvori zlaćana korica na vrhu složenca. Poslužiti uz salatu po želji.

*recept je preuzet sa recipeci.com.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Filomena 30.12.2016.

    volim mahune, a recept mi je dobro došao za dobar današnji ručak :)

  • kesha 30.12.2016.

    Mahuna mi je posebno draga i ovaj recept ću sigurno probati. Ja takoder neću staviti ketchup nego malo soka od rajčice jer je on prejak. Super izgleda.

  • tallija 30.12.2016.

    Uh, što volim mahune!

Komentiraj...
Vidi sve komentare