Nakon složenca od zelenih mahuna, na Googleu je najtraženiji bio recept za recept za prokulice, složenac od krumpira i umak od avokada - guacamole
Najtraženiji recept na Googleu u 2016. je složenac od mahuna
Najtraženiji recept u 2016. godini prema Googlu je složenac od zelenih mahuna, a slijedi ga recept za prokulice, složenac od krumpira i umak od avokada - guacamole.
Nakon povrća, na red je došla i piletina u vinu. Omiljena je i piletina na talijanski koja se naziva tetrazzini, odnosno tjestenina s peradi ili morskim plodovima i gljivama u umaku od parmezana.
Ovo je jedan od recepta za složenac od mahuna:
Sastojci:
- 50-60 dag svinjetine od buta (ili junetine)
- 1 luk
- 2 dl tekućeg domaćeg paradajza
- malo ketchupa
- vegeta
- sol
- papar
- 60 dag očiščenih mahuna
- mala šalica riže
- 3 jaja, 3 žlice kiselog vrhnja – za preljev
- 15 dag sira gaude
Priprema:
Mahune blanširati u slanoj vodi 15-tak minuta. Nakon toga ih dobro ocijediti u cjedilu. Na malo ulja pirjati nasjeckan luk i meso narezano na manje kockice. Začiniti, doliti paradajz i ketchup, podliti sa malo vode i pirjati poklopljeno uz povremeno miješanje i dodavanje vode 30 min.
Rižu u međuvremenu zakuhati u vodi i kuhati dok ne omekša (omjer za kuhanje 1:3). Jaja i kselo vrhnje pjenjačom izmiješati, posoliti (ili vegetiti). U namašćenu vatrostalnu posudu slagati red mahuna, zatim red riže, red mesa, opet red mahuna. Sve zaliti umakom od jaja i vrhnja i obilno posipati ribanim sirom trapistom.
Peći u pećnici 20-tak minuta dok se ne stvori zlaćana korica na vrhu složenca. Poslužiti uz salatu po želji.
*recept je preuzet sa recipeci.com.